Home Festivali Danas počinje festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” u Novom Sadu

Danas počinje festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” u Novom Sadu

1843
0

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, počinje u ponedeljak, 9. septembra, u 17 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

U okviru festivala održaće se i humanitarna gala večera, 16. septembra na Trgu slobode, zbog čega je ponela naziv Večera kod Miletića, a sav prihod namenjen je Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Na otvaranju festivala govoriće ambasador Meksika Nj.E. Marco Antonio Garcia Blanco i predsednik Color Press Grupe Robert Čoban.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html