Home Festivali Dečiji dan, Dog Show, promocija kuglofa “Marija Terezija” i Vikend legendarnih novosadskih...

Dečiji dan, Dog Show, promocija kuglofa “Marija Terezija” i Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja na “Festivalu ljubavi”

1539
0

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Jučerašnji dan posvetili smo našim najmlađim posetiocima u okviru Dečijeg dana koji je obuhvatio dečiju radionicu “Crtanje zastava svih zemalja sveta na pločniku”, gde su mališani ukrasili prostor ispred “Flower Wall”-a zastavama svih zemalja sveta i na ovaj način, simbolično, svim stranim turistima poželeti dobrodošlicu u Novi Sad. Nakon toga, održana je jedna od omiljenih dečijih igara na festivalu, “Egg and Spoon Race”, tokom koje su se mališani oprobali u trci noseći jaja u kašikama.

Tačno u podne, organizovana je i dečija karnevalska povorka, tokom koje su maskirani mališani prošetali Zmaj Jovinom ulicom do spomenika čika Jovi Zmaju ispred Vladičanskog dvora i vratili se nazad do Trga slobode gde je stručni žiri doneo odluku ko je imao najkreativnije maske i kostime.

Nakon programa namenjenog mališanima, usledila je promocija i degustacija kuglofa “Marija Terezija”, specijalnog brendiranog kuglofa, proizvedenog na osnovu tradicionalnog vojvođanskog specijaliteta koji su na ove prostore doneli nemački doseljenici u 18. veku. Kuglof je dobio ime po austrijskoj carici Mariji Tereziji koja je 1. februara 1748. godine Novom Sadu dala status grada. Taj datum je danas Dan grada. U njenu čast organizatori “Festivala ljubavi” proizveli su kuglof.

Jučerašnji program obogatio je i Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja – otvorena je izložba na kojoj su bili izloženi specijaliteti restorana “Cubo” i poslastičarnice “Carigrad”. Ovom prilikom prisutnima se obratio predstavnik restorana “Cubo” koji je govorio o vlasniku i iskusnom ugostitelju – Borivoju Đuroviću (Bori Pipingu). Potom su govorili: Nikola Milinov – Nidža Šampanjac zajedno sa predstavnicima Udruženja novosadskih ugostitelja, Milorad Stošljević – Mile Pica i Zoran Ašanin iz “Kuglane”.

Nakon ukusnih zalogaja i zabavnih priča o novosadskim ugostitejima, usledio je i Dog Show – izložba pasa na Trgu slobode, tokom koje su izabrani pobednici u kategorijama: – Najlepši pas, najstilizovaniji pas i najposlušniji pas.

Na samom kraju, na Trgu slobode, nastupio je bend “Bubamare”.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imaće priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.