Home Festivali Dunavski put vina, bend “Fredi Kruger” i “Karneval u Riju” na “Festivalu...

Dunavski put vina, bend “Fredi Kruger” i “Karneval u Riju” na “Festivalu ljubavi”

1307
0

Novi Sad je i ovog februara prestonica ljubavi, jer je u centru grada, na Trgu slobode, u toku četvrti po redu “Festival ljubavi” koji će trajati sve do 23. februara.

Juče je na Trgu slobode predstavljen i projekat Dunavski put vina, u okviru implementacije projekta ‘Creation and Positioning of Danube Wine Route as a Touristic and Cultural Brand in the Cross-Border RegionAcronym: “Danube Wine route”‘ koji organizuje Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine kao partner na projektu. Ovom prilikom organizovan je muzički performans u čast božanskog pića, kao i promocija projekta uz degustaciju vina, a čitav događaj finansiran je sredstvima Interreg IPA CBC Mađarska Srbija i kofinansiran je od strane Evropske Unije (IPA).

Nakon toga, na bini festivala nastupio je bend “Fredi Kruger”, a potom je usledio i Karneval u Riju, brazilski karneval i predstavljanje brazilske tradicije uz muzički i plesni performans na Trgu slobode.

U sklopu festivala, u centru grada, od juče je moguće pogledati i izložbu “Legendarni novosadski ugostitelji”, kao najavu za “Vikend legendarnih novosadskih ugostitelja” (22. i 23. februara), kada će o svom životu i radu pričati vlasnici legendarnih novosadskih restorana, a o onima koji više nisu sa nama govoriće članovi njihovih porodica. Ovom prilikom posetioci festivala moći će da degustiraju neke od specijaliteta najpoznatijih novosadskih birtija.

Kao i svake godine do sada, Novosađani i turisti imali su tokom trajanja festivala priliku da svakog dana uživaju u raznolikom programu na Trgu slobode – nastupima akustičnih bendova, umetnika koji izvode klasičnu muziku, plesnim večerima, ali i nastupima dečijih vokalnih sastava.

Više o celokupnom programu i svim informacijama u vezi sa festivalom, možete da se informišete na sajtu http://communications.rs/love2020/, na Fejsbuk stranici Festival ljubavi Novi Sad i na Instagram profilu festival_ljubavi.

“Festival ljubavi” organizuju kompanije Udruženja “Subsidium”, HBO Color Media Events, kompanije Color Media Communications i “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada.

Prijatelji festivala su: kompanija Coca-Cola sa brendom Fuzetea, Mars sa brendovima Orbit i Pedigree, Heineken (Zaječarsko pivo), MOL i Bambi.