Home Konferencije Digital 2017 – poslušajte govor Tatjane Matić iz Ministarstva trgovine, turizma i...

Digital 2017 – poslušajte govor Tatjane Matić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija

1684
0

Preko 700 učesnika iz oblasti medija i telekomunikacijama učestvovalo je na dvodnevnoj regionalnoj konferenciji „Digital 2017“, koja se ove godine, u organizaciji Color Media Communications, održava po četvrti put.

Konferenciju je prvog dana otvorio Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, a na otvaranju je govorila i državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić:

Ovaj skup je veoma važna prekretnica u telekomunikacijama i digitalnom društvu za Srbiju. Digitalizacija ne znači samo uspešno sprovedenu digitalizaciju televizije u Srbiji, već zaista predstavlja početak jedne nove ere u Srbiji. Vlada Republike Srbije nije zagledana u prošlost kada su u pitanju telekomunikacije. Prihodi u Srbiji na telekomunikacionom tržištu u Srbiji zabeležili su rast u odnosu na prethodnu godinu što nije slučaj sa zemljama u regionu. Najveći prihod je od pružanja usluga mobilne telefonije. Prema indeksu rasta telekomunikacione tehnologije Srbija je na 55. mestu.”, rekla je Tatjana Matić.

Kompletno obraćanje poslušajte u videu: