Home Konferencije Digital 2018 – Kenechi Belušević: Verujem da živimo u zlatnom dobu sadržaja

Digital 2018 – Kenechi Belušević: Verujem da živimo u zlatnom dobu sadržaja

357
0

Petu godinu zaredom Color Media Communications organizuje “Digital“, regionalnu konferenciju o trendovima u telekomunikacijama i medijima.

Ovogodišnji – #Digital2018 – trajaće 2 dana – 06. i 07. septembra (četvrtak i petak) i okupiće najznačajnija imena iz ovih oblasti iz celog regiona kao i brojne goste iz inostranstva.

Konferencija se održava u Hotelu Metropol u Beogradu.

Konferenciju će ove godine prvog dana otvoriti Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja, Denis Kif, ambasador Velike Britanije u Srbiji i Tatjana Matić, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a drugog dana Kati Csaba, ambasadorka Kanade u Srbiji i Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave u Vladi Srbije.

U panelu “DENKERK ILI NORMANDIJA: TRANZICIJA KA ON-DEMAND CONTENT KANALIMA U DIGITALNOM DOBU” učestvovaće i Kenechi Belušević, Senior Manager Commercial Development, Distribution and Sports Discovery, sa kojom smo razgovarali u susret konferenciji:

Možete li nam reći koje su razlike između regiona bivše Jugoslavije, Albanije, Mediterana i Izraela u izradi televizijskog sadržaja?

– Discovery koristi globalnu ekspertizu za razvoj i linearnih i digitalnih proizvoda koji mogu biti deo lokalnih strateških partnerstava, u korist naših lokalnih krajnjih potrošača. Sa našim širokim portfeljem brendova – uključujući Discovery Channel, Eurosport, TLC, ID i Travel Channel, da imenujemo tek poneki – dobro smo postavljeni da ispunjavamo mnoštvo interesovanja gledalaca, ukusa i preferencija koje se prostiru po geografskim područjima i demografskim grupama.

Koliko područje bivše Jugoslavije prati trendove u kanalima sadržaja na zahtev?

– Vidimo kako dobra mešavina proizvoda na zahtev kontinuirano povećava svoje prisustvo na ovim tržištima, gde su zastupljeni kako globalni, tako i lokalni izvođači. Jasno je da naš deo sveta ima još dosta da dostigne u smislu OTT rasta, ali u tome vidimo i dobru priliku za pozicioniranje i povećanje naše OTT ponude, predvođenu Eurosport Plejerom, jedinim panevropskim sportskim OTT servisom.

Šta je budućnost televizijskog sadržaja i koliko će digitalna era promeniti televizijske kanale?

– Verujem da živimo u zlatnom dobu sadržaja, pošto gledaoci i dalje konzumiraju sve više toga i na više platformi nego ikada ranije. Nilsenovi podaci u SAD-u pokazuju da, dok se vreme provedeno gledajući klasičnu TV blago smanjuje tokom vremena, ukupno vreme provedeno uz sve medije nastavlja da dostiže nove vrhunce. Puno se govori o “smrti TV-a”, ali TV ne umire – on se razvija, proteže se izvan tradicionalnog ekrana i širi se tako da obuhvati nove izvore kojima se pristupa na nove načine. Za nas u „Discovery“-ju, sadržaj i dalje ostaje ključan, a ova tehnološka evolucija omogućava nam da ovaj sadržaj isporučujemo ka sve više i više gledalaca širom svijeta: svaki njegov minut, na svaki uređaj. Prema ovom principu, za ovogodišnje Olimpijske igre, izmerili smo dodirne tačke publike po svim platformama na uređajima – kombinovanjem linearnih, digitalnih i društvenih. Pokrenuli smo 4K produkciju u sportu ove sezone u ovom regionu, sa Rolan Garosom i izbacili smo prvi Eurosport 4K 24/7 kanal u Rusiji, osiguravajući inovacije u našem linearnom emitovanju.

Na šta će se Discovery usredsrediti pri pravljenju sadržaja u narednih 5 godina?

– Osim sporta, koji će bez sumnje i dalje omogućavati da se angažujemo sa velikim strastvenim zajednicama navijača širom kontinenta, takođe se kladimo na autentičnost naših istinskih brendova. Nećemo angažovati holivudske glumce ili raditi događaje na crvenom tepihu. Sa nedavnim sticanjem portfelja kanala Scripps, još smo spremniji da se usredsredimo na autentično pripovedanje harizmatičnih stručnjaka potkovanih znanjem u situacijama i okruženjma iz stvarnog života. Naš krajnji cilj je da nastavimo jačanje našeg odnosa kako sa gledaocima tako i sa poslovnim partnerima, dok stvaramo nove prilike uglavnom oko mobilne i digitalne strukture.

Tokom dva dana u okviru deset panela i nekoliko studija slučaja i prezentacija, stručnjaci iz različitih oblasti govoriće o trendovima u telekomunikacijama, medijima i tehnologiji, autorskim pravima u digitalnom dobu, kraljevima zabave u regionu, SVOD platformama, E-sportu, generaciji Z, strepnjama i nadama domaće IT scene, 20-godišnjici osnivanja kompanije Google i onome što dolazi iz naših garaža, ali i o greškama, padovima i ponovnim podizanjima uspešnih.

Program, učesnike, informacije o prijavi i kotizacijama možete pronaći na zvaničnom sajtu www.digitalconference.rs

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here