Home Vesti Magazin “Diplomacy & Commerce” lansiran u Hrvatskoj!

Magazin “Diplomacy & Commerce” lansiran u Hrvatskoj!

1920
0

Magazin “Diplomacy & Commerce Croatia” predstavljen je u rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Zagrebu. Događaju su prisustvovali brojni gosti iz kulturne, političke, poslovne i diplomatske zajednice Hrvatske.

Dobrodošlicu svim uzvanicima poželio je domaćin ambasador Velike Britanije Andrew Dalgleish, a svoje utiske o magazinu podelio je i Thomas E. Schultze, ambasador Nemačke, Robert Čoban, predsednik kompanije Color Media Communications koja je izdavač “Diplomacy and Commerce” magazina i Boban Spasojević, izvršni direktor D & C Croatia.

Ambasadori Velike Britanije i Nemačke izrazili su zadovoljstvo jer je prvi broj DC Hrvatske uključivao posebne publikacije posvećene Velikoj Britaniji i Nemačkoj i njihovim bilateralnim odnosima s Hrvatskom. Ovaj događaj ugostio je brojne državne i diplomatske predstavike kao što su – Mustafa Babur Hizlah, ambasador Turske, Mohammad Reza Sadegh, ambasador Irana, Jurij Priputen, ambasador Slovačke, Adrianao Chiodi Cianfaram, ambasador Italije, Mihail Gregorie, ambasador Rumunije, Neil Benevides, ambasador Brazila, Miroslav Kolatko, ambasador Češke Republike, Won-Sup Park, ambasador Republike Koreje i Gordan Markotić savetnik u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i bivši ambasador Republike Hrvatske u Srbiji. Tim DC Hrvatske takođe je ugostio predstavnike britanskih, turskih, nemačkih i austrijskih privrednih komora, direktora Vijeća stranih investitora Mladena Fogeca, potpredsednika HGK Želimira Kramarića, upravnicu Hrvatskog narodnog kazališta Dubravku Vrgoč, izvršnu direktoricu Hrvatske narodne banke Alemku Lisinki, i mnoge druge istaknute goste iz oblasti privrede, kulture, sporta, medija i umetnosti iz Hrvatske i regiona poput Renea Bakalovića, Tome Ricova, Dejana Ljuštine, Damjana Ljuštine, Marine Krleže, Danijela Koletića i drugih…

Robert Čoban je u svom govoru rekao: “Pošto je The Economist sa kojim u saradnji izdajemo “Diplomacy & Commerce” britanski brend – često volim da citiram jednog od najvećih državnika Ujedinjenog kraljevstva – Vinstona Čečila. Njegova deviza – Business as usual – je nešto čega se držimo već 25 godina koliko postoji naša izdavačka kuća. Većina vas se seća kroz šta smo sve u regionu prošli proteklih 25 godina i samo uz stav – “business as usual” bilo je moguće raditi i razvijati izdavački posao. Druga rečenica “We shall fight on the beaches” je iz Čerčilovog govora iz maja 1940. i takođe oslikava našu želju da se borimo za svoje čitaoce na svim frontovima – “na moru, u vazduhu, na plažama…”, kako je rečkao Čerčil. Verujemo da je razvoj moguć samo uz saradnju svih nas u regionu, naravno uz podršku zemalja kakve su Nemačka i Velika Britanija čiji su ambasadori večeras sa nama!

Magazin Diplomacy&Commerce je mesečnik na engleskom jeziku namenjen diplomatskoj i poslovnoj zajednici u Hrvatskoj, te pokriva oblasti od privrede do turizma i kulture.