Home Vesti Diplomate igrale fudbal za decu iz Prihvatilišta – održan Humanitarni turnir „Diplomats...

Diplomate igrale fudbal za decu iz Prihvatilišta – održan Humanitarni turnir „Diplomats 4 Children“

426
0

Humanitarni turnir “Diplomats 4 Children” u organizaciji Ambasade Republike Poljske u Beogradu i Ambasade Republike Slovačke u Beogradu održan je u subotu 15. septembra na sportskom objektu Ada Ciganlija u Beogradu.

Timovi sastavljeni od ambasadora, diplomata i predstavnika ambasada u Srbiji i drugih institucija takmičili su se za komemorativni pehar i medalje. Ideja i glavna tema ovog jedinstvenog sportskog događaja je pomoć najugroženjim i promocija zdravog i aktivnog stila života.

Cilj Humanitarnog turnira bilo je prikupljanje sredstava za organizaciju “Prihvatilište za decu” iz Beograda, koja se bavi pružanjem pomoći deci u Srbiji.

Na otvaranju turnira govorila je Nj. E. Dagmar Repčekova, Ambasadorka Slovačke u Beogradu koja se zahvalila ambasadama koje su se odazvale u tolikom broju. Istakla je da joj je izuzetno drago što je Ambasada Slovačke jedan od organizatora turnira, i da se nada da će turnir zaživeti i postati tradicionalno mesto okupljanja diplomata za decu Beograda.

Ispred Ambasade Republike Poljske u Beogradu sve prisutne pozdravio je Ambasador Nj. E. Tomaš Njegođiš, koji je istakao da je turnir organizovan u okviru obeležavanja 100 godišnjice ponovne nezavisnosti Poljske. Međunarodni karakter akcije naglašava i činjenica da se istog dana u Poljskoj obeležava Nacionalni dan sporta, posvećen svakom ko započinje avanturu sa sportom.

Filip Marjanović, član Gradskog veća, rekao je da je Grad ponosan na Ambasade i predstavnike državnih institucija koje su se okupile da igraju fudbal za decu, i istakao je da će Grad uvek podržavati ovakve manifestacije.

Danijela Stanković, direktorka „Prihvatilišta za decu“, zahvalila se ambasadama na sjajnoj ideji, i napomenula kako deca u Prihvatilištu zaista žive u teškim uslovima i da ovakvi događaji podstiču društvenu svest o pomoći najugroženijima.

Ambasadori zemalja organizatora zajedno se predstavnicima grada simboličnim šutom lopte, zvanično su otvorili manifestaciju. Tokom turnira paralelno su se igrali mečevi na tri terena za mali fudbal, a učestvovali su timovi Ambasada: Češke Republike, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Kanade, Nemačke, Poljske, Rusije, SAD, Slovačke, Ukrajine, Velike Britanije i institucija: EU delegacije u Srbiji, Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva sporta i omladine Republike Srbije.

Prisutni gosti uživali su u jedinstvenom fudbalskom spektaklu, a pojedine Ambasade pripremile su tradicionalna jela i pića svojih zemalja, tako da su u pauzama između utakmica takmičari mogli da okuse brojne specijalitete.

Prvo mesto osvojio je tim Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, drugo mesto tim Ambasade Rusije, a treće mesto osvojio je tim Ambasade Grčke.

Organizatori su se pobrinuli da svi timovi koji su učestvovali dobiju medalje, a pobednici su osvojili i komemorativni pehar turnira.

Tokom turnira održana je aukcija preko 30 predmeta koji su donirali poznati sportisti iz Srbije i drugih zemalja učesnika i osvajača medalja na Olimpijskim igrama. Sav novac sakupljen aukcijom sportskih predmeta poklonjen je „Prihvatilištu za decu“ u Beogradu.

Humanitarni turnir su podržali: Sportska oprema 4F; Saruna Wellness & Fitness center; Misija OEBS-a u Srbiji; Olimpijski komitet Srbije; Fudbalski Savez Srbije; Fondacja Novaka Đokovića; FK Partizan; Sunčev krug obezbeđenja, Beograd; Olimpijski komitet Poljske; Fudbalski Savezi Poljske, Slovačke, Nemačke, Italije i Ukrajine; Fondacja Marćina Gortata MG13; Smart voda i Bambi plazma.

Organizatori turnira zahvaljuju se svim Ambasadama i institucijama koje su podržale ovu jedinstvenu akciju i omogućile da se prikupe sredstva i prilozi za decu, kojima je pomoć i najpotrebnija.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here