Home Vesti Dodeljene Diplomacy & Commerce nagrade

Dodeljene Diplomacy & Commerce nagrade

233
0

Beograd 9.4.2024. – U prelepom ambijentu Jugoslovenske kinoteke u Beogradu proslavljen je 8. rođendan Diplomacy & Commerce magazina pred mnogobrojnim gostima i prijateljima redakcije. Kao poseban segment proslave dodeljeno je dvadeset jedna Diplomacy & Commerce nagrada za 2024. godinu pojedincima, kompanijama i institucijama koje su dale izvanredan doprinos ekonomskom, društvenom i humanitarnom razvoju Srbije.

O dobitnicima nagrada odlučivao je eminentni žiri u sastavu: Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije; Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine; Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost; Tijana Palkovljević, direktorka Galerije Matice srpske; Nenad Milić, izvršni direktor IAB Srbija; Stevan Ristić, Asocijacija medija, Nada Filipović, Udruženje pivara Srbije, Danijela Popović-Jurić, Red Communications.

Prisutnim gostima na otvaranju događaja obratili su se Žikica Milošević, prvi urednik magazina Diplomacy&Commerce, koji je istakao da je ideja koja stoji iza magazina Diplomacy & Commerce upravo kultura dijaloga i slušanje druge strane, Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije i Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

“Srbija je danas moderna ekonomija Jugoistočne Evrope, zemlja inovacija i novih investicija. Tome umnogome doprinose i uspešne kompanije i pojedinci koji su i ove noći sa nama. Danas ovde imamo priliku da se zahvalimo onima koji svojim radom, vizijom i posvešćenošću unapređuju poslovno okruženje i doprinose razvoju naše zemlje”, naveo je Momirović.

Specijalna nagrada magazina Diplomacy & Commerce za izgradnju mostova među narodima dodeljena je Tamari Vučić, supruzi Predsednika Republike Srbije.

“Po mom mišljenju, diplomatija i cilj diplomatije je upravo da izgradi mostove među narodima, među ljudima. I da obezbedi taj prostor za dijalog, za razgovor, za pregovore, za dogovore. Sebe smatram pacifistom i po karakteru i po uverenju, pa nekako i to ide u prilog diplomatiji”, istakla je Tamara Vučić.

Na svečanoj ceremoniji dodeljene su sledeće nagrade:

– Diplomacy & Commerce nagrada za najbolju društveno-odgovornu kampanju dodeljena je kompanijama Coca-Cola HBC i NLB Komercijalna banka koju su primili Dejan Đurović, Coca-Cola HBC i Danilo Grbović, NLB Komercijalna banka. Dobitnicima je nagrada uručena od strane Mihaila Vesovića, ispred Privredne komore Srbija.

– Diplomacy & Commerce nagrada za podršku insitucijama kulture i umetnicima dodeljena je ERSTE banci. Boško Vučurević, predsednik Privredne komore Vojvodine, prilikom ceremonije uručio je nagradu Zlati Lukić i Tamari Simović predstavnicima Erste banke.

– Diplomacy & Commerce nagrada za podršku nauci i obrazovanju (kompanija) dodeljena je Zadužbini Miodraga Kostića za projekat „Palata nauke“. Nagradu je uručila Branikica Janković, poverenica za ravnopravnost, ispred MK group nagradu je primila Tamara Veselinović.

– Diplomacy & Commerce nagrada za projekte iz oblasti zelene ekonomije i održivog razvoja dodeljena je kompaniji Heineken Srbija za projekat „Rezervoar“, u ime kompanije nagradu je primila Biljana Bobić Subin, a nagradu joj je uručila Jasmina Lukić iz kompanije NIS Srbija, laureat D&C Awards iz 2023. godine.

– Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje poslovanja dodeljena je kompaniji „DHG group“ za projekat „Helvetia Residences“. U ime „DHG Group“ nagradu je primila Milena Stevović, dok joj je nagradu svečano uručila kneginja Jelisaveta Karađorđević.

– Diplomacy & Commerce nagrada za digitalnu transformaciju dodeljena je Centru za digitalnu transformaciju PKS-a, u ime Centra nagradu je primio direktor Predrag Nikolić, dok mu je nagradu uručio Zoran Puzović iz Srbijavoza, laureat D&C Awards za 2023. godinu.

– Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje uslova poslovanja i privrednog ambijenta dodeljena je Pokrajinskom sekretarijatu za privredu AP Vojvodine, nagradu je primio Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam. Dok mu je nagradu uručila Nada Filipović, ispred Udruženja pivara Srbije i članica ovogodišnjeg Žirija.

– Diplomacy & Commerce nagrada za unapređenje bilateralne saradnje dodeljena je ambasadi Kraljevine Maroka u Srbiji, nagradu je primio nj.e. Mohamed Amin Belhaž, ambasador Kraljevine Maroko, a nagradu je uručio Dejan Ljevnajić ispred Olimpijskog centra Jahorina i naš prošlogodišnji laureat.

– Diplomacy & Commerce nagrada za doprinos razvoju lokalne zajednice i civilnog društva dodeljena je UniCredit Banci. U ime banke nagradu je primila Svetlana Bunčić nagradu je uručio Aleksandar Tripković, direktor AstraZeneke i prošlogodišnji laureat.

– Diplomacy & Commerce nagrada za poslovnu inovaciju dodeljena je Milšped Grupi. Nagradu je u ime kompanije primila Maja Simić. A Milica Popović ispred kompanije Mozzart i prošlogodišnji laureat je nagradu uručila.

– Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji institucija dodeljena je Turističkoj organizaciji Srbije, nagradu je primila Marija Labović, direktorka TOS-a. Nagradu je dobitnici uručio Boško Rupić iz kompanije Air Serbia, laureat D&C Awards za 2023. godinu.

– Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji kompanija dodeljena je kompaniji Allegra Krstarenja, nagradu je primio u ime kompanije Mihailo Vukić, dok je nagrada dobitniku uručena od strane Đorđa Višackog, iz Olimpijskog komiteta Srbije.

– Diplomacy & Commerce nagrada za najbolje odnose sa medijima u kategoriji ambasada dodeljena je ambasadi Italije u Srbiji. U ime ambasade nagradu je primio nj.e. Luka Gori, ambasador Italije u Srbiji, dok mu je nagradu uručio Vilijam Hopkinson iz ambasade Velike Britanije i prošlogodišnji laureat.

– Diplomacy & Commerce nagradu za promociju društvenog aktivizma dodelila je Fondacija Ana i Vlade Divac. U ime Fondacije Petra Divac je uručila nagradu, a nagradu je dobilo udruženje Krokodil i primili su je Milena Berić i Vladimir Arsenijević.

– Diplomacy & Commerce nagrada za najprofesionalniju ličnost u medijima otišla je u ruke Jelene Zorić, a nagradu je uručila Duška Jovanić.

– Specialna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za najuspešnijeg poslovnog čoveka u inostranstvu poreklom iz Srbije dodeljena je Zagi Šolović ispred kompanije Beauty Handmade London, nagradu je uručila Dragana Vasiljević, ispred vinarije Zvonko Bogdan i prošlogodišnji laureat.

– Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za promociju umetnosti u HoReCa objektima uručena je Meneghetti Wine Hotel & Vinary a u ime kompanije istu je primio Uroš Sarjanović. Nagradu mu je uručila Danijela Popović Jurić, Red Communication, član žirija.

– Specijalnu nagradu magazina Diplomacy & Commerce za digitalne inovacije u službi građana dobila je kompanija Novi Sad Gas DP a nagradu je primio Milan Đukić. Una Barišić ispred IAB Srbija je nagradu uručila.

– Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za kreativne inovacije otišla je u ruke kompanije FitPass, nagradu je primila Marija Pasuljević. Nagradu je uručila Danijela Vasić GTC.

– Specijalna nagrada Diplomacy & Commerce magazina za betworking „Miodrag Bogič“ otišla je u ruke Ervina Pašanovića, Adventis Real estate Management Ltd. Nagradu mu je uručio Duško Krsmanović, UK Export Finance for CEE and Balkans.

Događaj su podržale kompanije British Motors, DHG Group, Heineken, Meneghetti Wine Hotel & Vinary i Tikveš.

Foto galerija: