Home Festivali Festival “Božićna čarolija”: KUD “Petefi Šandor” i Natanael Fiala “Promonael” na platou...

Festival “Božićna čarolija”: KUD “Petefi Šandor” i Natanael Fiala “Promonael” na platou ispred “Promenade”

667
0

Udruženje The Best Events uz medijsku podršku kompanije Color Media Communications i uz finansijsku podršku Gradske uprave za privredu Grada Novog Sada organizuje festival pod nazivom “Božićna čarolija”, koji će se održati od 10. decembra 2021. do 10. januara 2022. godine, na platou ispred TC Promenada.

Tokom 30 festivalskih dana od 18.00h na “Raspevanoj jelci” nastupaće dečiji horovi koji pevaju božićne i novogodišnje pesme, a od 19.00h sledi muzički program i nastupi poznatih novosadskih muzičara i DJ-eva.

Juče su na bini festivala nastupili članovi Kulturno-umetničkog društva “Petefi Šandor” iz Budisave. Ovaj KUD osnovan je 2001. godine, a u okviru društva punih 20 godina uspešno radi folklorna, dramska i muzička sekcija. Sinoć su se, prelepim božićnim i novogodišnjim pesmama, predstavili solisti Ištvan Papišta i Čongor Nađ, kao i Mešoviti hor. Dirigent i muzički producent bio je Lajoš Pongo. KUD “Petefi Šandor” iz Budisave vodi Otilija Milanović koja je posetiocima, u ime svih članova KUD-a, poželela dobro zdravlje i srećne božićne i novogodišnje praznike.

Za muzički program, nakon nastupa KUD-a, bio je zadužen specijalni gost Natanael Fiala “Promonael” sa kojim smo đuskali uz božićne pesme izvedene u rockabily/boogie-woogie stilu.

U praznično ukrašenim drvenim kućicama posetioci će moći da kupe raznovrsne praznične rukotvorine, dekupaž predmete, nakit, slatke i slane gurmanluke, kao i kuvano vino i čaj koji su neizostavni deo zimskog festivala.

Program će upotpuniti atraktivne aktivacije za sve uzraste, a za naše najmlađe sugrađane, kolege iz Novosadsko vaspitno-obrazovnog kruga i tima JP Vojvodinašume pripremaju zanimljive kreativne i edukativne radionice.

Partneri festivala su: Gradska uprava za privredu grada Novog Sada, TC Promenada, JP Vojvodinašume, Coca-Cola, Heineken sa brendom Zaječarsko, Orbit, San Creme keks kompanije Mondelez i VODA VODA Vodica.

Više informacija možete motražiti na zvaničnom sajtu Božićne čarolije: http://www.communications.rs/bozicnacarolija2021/