Home Festivali Festival “Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

Festival “Čarde i bande” ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu

959
0

Peti festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” održava se ovog vikenda na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato prekoputa Doma Vojske).

Početak ovogodišnjeg festivala “Čarde i bande” najavio je tamburaški bend “Aurelius” koji je juče, krenuo od Spomenika Svetozaru Miletiću, Zmaj Jovinom ulicom, Dunavskom pa sve do Keja.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Nekoliko hiljada Novosađana i turista uživalo je u ribljoj čorbi i tamburaškoj muzici na prethodna četiri festivala “Čarde i bande”, održana tokom 2018. i 2019. godine. Riblju čorbu su pripremale čarde iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Majstori ribljeg paprikaša pripremili su preko 2.000 porcija ribljeg paprikaša sa preko 250 kg šarana i druge vrste ribe.

Peti festival riblje čorbe i tamburaške muzike održava se i danas, a posetioci će moći da uživaju u ribljoj čorbi, pečenoj ribi i zvucima tambure sve do 18 časova.

Veliki odziv Novosađana na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju.