Home Vesti Tribina “Niste sami” sutra u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu

Tribina “Niste sami” sutra u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu

604
0

Peta tribina u 2020. godini, u okviru kampanje “Niste sami”, biće održana u ponedeljak, 5. oktobra, u Gimnaziji “Žarko Zrenjanin” u Vrbasu, sa početkom u 11.10 h.

Na tribini će učestvovati:

Aleksandar Plavšić, psiholog, predstavnik Centra “Srce”;
Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih nekoliko godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom;
Dobrila Marković, OPENS.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!” sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra 2018., održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom 2019. godine održano je ukupno 13 tribina, a sa kampanjom nastavljamo i u 2020. godini.

Prethodno smo tribine održali u SŠ “Svetozar Miletić” i TŠ “Mileva Marić-Ajnštajn” u Novom Sadu, zatim u Gimnaziji u Čačku i nakon toga u Medicinskoj školi u Požarevcu.

Tribinu organizuju kompanija Color Media Communications i Udruženje građana Petrovaradin media, uz podršku Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarije za ljudska i manjinska prava, a pod pokroviteljstvom kompanija: AMS Osiguranje, MTS – Telekom Srbija i Eurobanka.