Home Festivali Festival “Čarde i bande”: Vikend uz riblju čorbu i tamburašku muziku

Festival “Čarde i bande”: Vikend uz riblju čorbu i tamburašku muziku

1199
0

Četvrti po redu festival riblje čorbe i tamburaške muzike “Čarde i bande” otvoren je juče, 6. juna na Sunčanom keju u Novom Sadu (plato preko puta Doma vojske).

Početak ovogodišnjeg festivala “Čarde i bande” najavio je tamburaški bend “Aurelius” koji je, u subotu, 6. juna u 12 časova krenuo od Spomenika Svetozaru Miletiću, Zmaj Jovinom ulicom, Dunavskom pa sve do Keja.

Majstori ribljeg paprikaša pobrinuli su se za jelo koje se prodavalo na porcije po pristupačnim cenama, a mirisi riblje čorbe bili su začinjeni zvucima tamburaške muzike.

Veliki odziv Novosađana prvog dana festivala, kao i na ranijim festivalima potvrdio je još jednom da je riblja čorba jedan od najvećih dunavskih brendova, a tamburaške bande iz Novog Sada i okoline su upotpunile sjajnu atmosferu na novosadskom Keju. Festival traje još danas, od 11 do 18 časova.

Festival organizuju Udruženje građana “HBO Color Media Events”, “Petrovaradin media” i Udruženje “The Best Fest”, u saradnji sa Udruženjem “Reka”, a manifestaciju su podržali i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Ministarstvo trgovine i turizma, Gradska uprava za privredu Grada Novog Sada i kompanije Heineken i AMS Osiguranje.

Više detalja o programu festivala možete saznati OVDE.