Home Travel Diplomate i biznismeni posetili Frušku goru – Srbija ima svoju Toskanu!

Diplomate i biznismeni posetili Frušku goru – Srbija ima svoju Toskanu!

2017
0

U organizaciji magazina Diplomacy&Commerce i kompanije Color Media Communications održana je turističko-vinska tura po Fruškoj gori za diplomatska lica i saradnike magazina. U sklopu ture gosti su obišli dva manastira i dve vinarije sa pauzom za ručak.

Gosti su se okupili u Sremskim Karlovcima, posetivši prvo vinski podrum “Bajilo” u kom su videli arhivska vina ove porodice koja se generacijama bavi vinarstvom i degustirali autohtona vina kao što su Sila i Bermet.

Zatim je poslužen ručak u restoranu “Krušedolka” sa pogledom na manastir Krušedol koji su gosti nakon ručka i obišli. U toku ručka, gosti su imali priliku da degustiraju vojvođanske specijalitete i domaće vino.

Nakon obilaska manastira Krušedol, gosti su oblišli manastir Velika Remeta i uputili se ka vinariji “Atelje Vina Šapat” u Starom Slankamenu. U vinariji Šapat organizovana je degustacija vina sa prelepim pogledom na reku Dunav i vinograde.

U toku ture mogli su se čuti komentari da Fruška gora izgleda kao srpska Toskana ili mala Sveta Gora i da ima veliki turistički potencijal zbog prelepe prirode, manastira, vinarija i restorana koji se na njoj nalaze. Kroz ovu turu gosti iz celog sveta upoznali su verska i gastronomska blaga Vojvodine.

Gosti Diplomacy&Commerce magazina bili su: Tomas Šib, ambasador Nemačke u Srbiji sa suprugom, Keti Čaba, ambasadorka Kanade u Srbiji sa suprugom, Tarzan Milošević, ambasador Crne Gore u Srbiji, Tomaš Kuhta, ambasador Češke u Srbiji, Iljir Boćka, ambasador Albanije u Srbiji sa suprugom, Amr Alguvejli, ambasador Egipta u Srbiji, Subrat Bataradži, ambasador Indije u Srbiji, Viktor Rosnev ispred ambasade Bugarske u Srbiji, Boško Vučurević, predsednik PKV, Đorđo Markeđani, predsednik komore italijansko-srpskih privrednika i predsednik IO DDOR osiguranja Novi Sad, Marija Radulović, predsednica Hrvatskog poslovnog kluba, Danijela Fišakov, predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, Predrag Mihajlović, predsednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija.

Magazin Diplomacy&Commerce i kompanija Color Media Communications nastaviće da organizuju tematske i turističke ture sa ciljem da svojim saradnicima i diplomatama u Srbiji ukaže na potencijale i lepote Vojvodine, odnosno Srbije.

Foto: CMC