Home Konferencije Food Talk Budva 2017 – Carpe Diem oduševio posetioce

Food Talk Budva 2017 – Carpe Diem oduševio posetioce

2867
0

Nakon pet konferencija “Food Talk” u Novom Sadu (2013, 2014, 2015, 2016. i 2017.), jedne u Skoplju (2015.), najveća regionalna konferencija o hrani se ovog se ponedeljka, 16. septembra, po drugi put održala i u Crnoj Gori u organizaciji Color Media Communications i Turističke organizacije Budva.

Na konferenciji su se na jednom mestu okupili profesionalni kuvari, vlasnici restorana, vinari, somelijeri, umetnici i gurmani iz Crne Gore i Srbije, a događaj je održan u prelepom ambijentu hotela “Adria” u Budvi.

U ulozi voditeljke konferencije “Food Talk” našla se Suzana Mančić, a zvanično su je otvorili Mladen Franović, V.D. direktora TO Budve, Dragan Krapović, Predsednik opštine Budva, Ivana Tomić zvanični predstavnik ispred konferencije “Food Talk” i organizatora Color Media Communications, kao i poznati gastronom i TV lice Nenad Gladić iz emisije “Gastronomad”.

Ovogodišnji program “Food Talk” konferencije sastojao se iz dva panela i interesantnog “VIP Gastro kviza”.

Moderator prvog panela “Hedonizam na obali mora” bila je Branka Čvorović, potpedsednica Organizacije žena Budve, zatim gospodin Branko Diki Kažanegra, Vlada Simić, šef kuhinje, Nenad Gladić iz emisije “Gastronomad”, Dušan Mitrović, šef kuhinje hotela “Queen of Montenegro” i Savo Pavlović, slikar i hedonista.

Panel se bavio diskusijom na temu gastro ponude vodećeg turističkog centra Crne Gore, kao i motivom paštrovske kužine.

Nakon panela, učesnici i posetioci konferencije imali su priliku da degustiraju specijalitete mediteranske i nacionalne kuhinje nekoliko izlagača: restorana “Obala”, “Jadran kod Krsta”, “Mozart” i “Porto” iz Budve,”Organizacija žena Budve” i hotela “Residence” iz Miločera.

 

Posle pauze za degustaciju specijaliteta, usledio je pravi mali spektakl organizovan od strane osnovne škole “Mirko Srzentić” iz Petrovca, gde su osnovci izveli predstavu “Paštrovska svadba” u organizaciji Ivane Kurtović, koja je odnela mnogobrojne nagrade.

Takođe, nakon maestralne dečje izvedbe sve prisutne pozdravio je i Robert Čoban, predsednik Color Press Group iz Novog Sada, a zatim je Suzana Mančić povela “VIP Gastro kviz”, u kome su se, podeljeni u dve ekipe, takmičili glumci Sloba Stefanović i Milica Milša, kao i pevač Igor Lazić Niggor i pisac i scenarista, Žarko Jokanović.

Učesnici kviza su odgovarali na pitanja iz oblasti gastonomije, ali su takođe i pogađali specijalitete zatvorenih očiju, što je dodatno zabavilo goste u publici.

Nakon “VIP Gastro kviza”, usledio je panel pod nazivom “Vinska rapsodija”, gde se u ulozi moderatora našao glumac Sloba Stefanović, dok su učesnici bili Žarko Jokanović i Robert Čoban kao poznavaoci i ljubitelji vina, Vlado Nikaljević iz “Vinarije Nikaljević”, Nenad Vujošević iz “Vinarije Krgović, kao i  Miloš Rajković iz “Vinarije Buk”.

Tokom ovog panela, publika je mogla i da uživa u tonovima saksofona uživo, kao i u degustaciji vrhunskih vina iz “Vinarije Buk”.

Posle panela voditeljka konferencije “Food Talk” Suzana Mančić zvanično je zatvorila ovogodišnju konferenciju, a njeni učesnici, kao i organizatori imali su prilike da uživaju u fantastičnom ukusu jela koje su za njih spremili ljubazni domaćini, hotel “Adria” iz Budve.