Home Vesti Gorenje Gastro Planet: Ambasade oduševile publiku hranom i programom, današnji dan u...

Gorenje Gastro Planet: Ambasade oduševile publiku hranom i programom, današnji dan u znaku “Novosadskog Oktoberfesta”

1758
0

Jedan od najposećenijih štandova na 50. Međunarodnom sajmu turizma u Master centru Novosadskog sajma bio je juče štand “Gorenje Gastro Planet” i to zahvaljujući sjajnom programu koji su pripredile ambasade Italije, Slovačke, Ukrajine, Alžira i Brazila.

Jučerašnji program otvorila je ambasada Italije, a publici su se obratili Matijas Klaive, prvi sekretar i šef ekonomskog i komercijalnog odeljenja Ambasade Italije u Beogradu i Carmine Tarallo-a, predsednik Italijanskog kulturnog centra i počasni vicekonzul Italije za Vojvodinu. Pre degustacije italijanskih specijaliteta, nastupile su dve solistkinje Aleksandra Vinčić i Ivana Vučelja i izvele divne italijanske pesme. Publika je naravno, imala priliku da proba picu i bruskete koje su pripremili kuvari restorana “Savoca” iz Novog Sada.

Zatim nam se predstavila ambasada Slovačke. Publiku je pozdravila ambasadorka Dagmar Repčekova i predsednik opštine Bački Petrovac, Srđan Simić, u kojoj živi preko 80% Slovaka. Nacionalna kuća Aroma i kulen Karola Horvata iz Bačkog Petrovca bili su zaduženi za veliki broj tradicionalnih specijaliteta koje je publika imala priliku da proba, od slanog do slatkog.

Ukrajinska ambasada, ispred koje je publiku pozdravio upravo ambasador Oleksandr Aleksandrovič, organizovala je i malu prezentaciju pripremanja ukrajinskih jela. Predstavio nam se i Ukrajinski kulturni centar u Novom Sadu, a zatim je usledila degustacija bogate kuhinje.

Do dalekog Alžira otputovali smo juče i uz zvuke tradicionalne muzike, ukus tradicionalnih jela i vina, upoznali se sa kulturom ove zemlje. Publici se obratio upravo ambasador Alžira Abdelhamid Šebšub, a publika je nakon toga uživala u specijalitetima i imala priliku da vidi i neke od alžirskih suvenira.

Za kraj programa predstavila nam se ambasada Brazila. Publiku je pozdravila ambasadorka Izabel Kristina de Azavende Hervet. Prisutni su probali tradicionalni finger food i degustirali brazilske koktele. Nakon toga usledila je prava karnevalska atmosfera jer su nastupile devojke iz plesne grupe “Mantock”.

Program na “Gorenje Gastro Planet” štandu nastavlja se danas od 11:30 promocijom knjige u izdanju Color Media Communications “Izgubljeni u ravnici” autora Žikice Miloševića.

Od 13h kuvaće za vas poznati Novosađani. Jelena Baćić Alimpić, književnica, Nataša Ilić, TV voditeljka i Voja Malešev frontmen “Drum ‘N’ Zeza” pripremaće hranu.

Od 14:30h uslediće promocija “Novosadskog Oktoberfesta 2017” i to prvo kastingom za konobare i konobarice. Kandidati će pred žirijem pokazati koliko su spretni u nošenju krigli. Nakon toga sledi nastup grupe “Kredarice” koje će izvesti bavarsku muziku, a uživaćemo i uz pivo i perece.

Vidimo se u Master centru Novosadskog sajma.

Kompletan program našeg štanda možete pronaći na linku www.color.rs/gastroplanet2017

Magazin “Diplomacy & Commerce, Udruženje “Bač u srcu Bačke” i “Petrovaradin medija”, u saradnji sa Novosadskim sajmom organizuje “Gorenje Gastro Planet” na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu 5, 6. i 7. oktobra 2017. godine, u Master centru.