Home Festivali Holandija predstavila hranu, pivo i inovacije: Novom Sadu se danas predstavlja Slovenija!

Holandija predstavila hranu, pivo i inovacije: Novom Sadu se danas predstavlja Slovenija!

2012
0

Holandija je u centar Novog Sada juče donela ne samo ukusnu hranu i pivo, već i razne inovacije.

_ADR3494

Program je otvorio ambasador Holandije Henk van den Dool, koji je izrazio zadovoljstvo što je u Novom Sadu po divnom vremenu i to na festivalu “Food Planet”.

Ako sam dobro razumeo možete da probate hranu različitih zemalja svako veče, pa sam siguran da su neki ovde svako veče ovog meseca. Za one koji ne dolaze ovde svako veče, moram da kažem napravili ste pravi izbor, večeras je pravo veče. Doveli smo divnog kuvara Sema i obećao je da će napraviti najlepše holandske poslastice. Sem toga možete se počastiti i Heineken pivom. I pošto smo Holanđani, ne donosimo samo hranu, već i inovacije.

_ADR3520 _ADR3568 _ADR3327 _ADR3625 _ADR3629

Kuvar Sem Veldher predstavio nam je holandske specijalitete, a prisutni su mogli da ih degustiraju uz pivo.

_ADR3375 _ADR3372

Tokom cele prezentacije Novosađani su se slikali sa različitim rekvizitima u znaku Holandije uz pomoć postavljenog photo bootha. A, oni koji su želeli na par minuta i da se otisnu put Holandije, to su mogli da urade zahvaljujući VR tehnologiji.

Danas će se Novom Sadu predstaviti Slovenija!

Goste će pozdraviti Njegova Ekselencija Ambasador Republike Slovenije u Republici Srbiji Vladimir Gasparič, a imaćete priliku i da uživate u ukusima tradicionalno kvalitetnih slovenačkih vina Radgonske gorice, uz degustaciju pršutarskih proizvoda Celjskih mesnina. Za ljubitelje piva tu je brend Laško koji ponovo osvaja srpsko tržište.

Republika Slovenija prošlu godinu je obeležila nizom događaja u znaku jubilarne, 25. godišnjice državnosti i samostalnosti, te i sada nastavljaju u istom duhu. Pozivamo vas da nam se pridružite i uživate sa nama, danas od 18 časova, a za dobru i veselu atmosferu će se pobrinuti novosadski bend Kredarica, kao i članovi istoimenog društva Slovenaca iz Novog Sada i okoline.

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

_ADR3292 _ADR3356 _ADR3425 _ADR3503 _ADR3549 _ADR3555 _ADR3587 _ADR3644 _ADR3656