Home Festivali Hor “Irida”, humanitarna dodela paketića, “Egg and Spoon Race”, poseta štićenika i...

Hor “Irida”, humanitarna dodela paketića, “Egg and Spoon Race”, poseta štićenika i filmska projekcija u okviru Novosadskog Winter Festa

1065
0

Na Trgu slobode u Novom Sadu u toku je praznična čarolija – četvrti festival “Novosadski Winter Fest” koji će trajati sve do 28. decembra 2019. godine.

Juče je na Trgu slobode organizovana humanitarna dodela paketića, u okviru akcije „Budi heroj“. Ovom prilikom je uz muziku, prijatnu atmosferu, Deda Mraza, ali i uz dečje osmehe i radost, Miša Bačulov, jedanaesti put po redu podelio ukupno 328 paketića za decu Udruženja distrofičara, gluvonemu decu, decu iz Velikog rita i decu koja boluju o cerebralne i dečije paralize.

Potom je usledila jedna od omiljenih dečijih aktivnosti “Egg and Spoon Race”, tokom koje su se mališani oprobali u trci noseći jaja, a najspretniji među njima nagrađeni su novogodišnjim paketićima.

U sklopu festivala, juče je emitovan i film “Prati hrabre – Dušan Bulut u priči svog života”, koji govori o Novosađanu, Dušanu Domoviću Bulutu, najspektakularnijem igračem sveta u basketu 3×3. Premijera filma je organizovana u produkciji DDOR osiguranja.

U okviru festivala, juče su u poseti bili štićenici iz Dečijeg sela “Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici, iz Gerontološkog centra “Liman” i iz Doma “Veternik”, a istovremeno organizovali smo projekciju filma “Prošlog Božića” u Areni, kao nagradu za fotografije sa najviše lajkova na Instagramu uz #novosadskiwinterfest.

Što se tiče muziškog programa na Singing Christmas Tree by Vojvođanska banka nastupio je Hor Udruženja srpsko-grčkog prijateljstva “Irida”, a nakon toga na bini festivala zasvirao je bend “Mambuljica”.

Hor „Irida“ se bavi izvođenjem srpske i grčke muzike. Prvi je hor u Srbiji, koji je osnovan sa ciljem da približi muziku bratske nam Grčke na našim prostorima. Iza sebe ima više od pedeset zapaženih nastupa, širom zemlje i regiona, u toku prethodne tri godine. Specifičnost hora se ogleda i u učešću pevača različitih uzrasta, koji svojom jedinstvenošću dopiru do srca publike, koja ih sluša. Dirigent hora je Aleksandra Garunović.

Napominjemo da je u sklopu festivala omogućeno i prikupljanje donacija za petogodišnju Nikolinu Gutić, koja boluje od leukemije i priprema se za transplataciju koštane srži u Italiji. Kutija za prikupljenje donacija postavljena je ispod Raspevane jelke, a svoju donaciju možete da uplatite i slanjem SMS-a 743 na 3030.

“Novosadski Winter Fest” glasovima publike iz celog sveta proglašen je jednim od 10 najboljih božićnih marketa u Evropi, čime se automatski kandidovao za izbor za najbolji božićni market u Evropi 2021. godine o čemu više možete pročitati OVDE.

Najveći Christmas market u Srbiji, koji je u prethodne tri godine posetilo više desetina hiljada Novosađana i posetilaca glavnog grada Vojvodine, organizuju HBO Color Media Events i kompanija Color Media Communications i Ninamedia. 

Kao i prethodne tri godine, horovi dece i odraslih svakog dana u centru grada pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a tu su i nastupi bendova i DJ-eva na muzičkoj bini, dok posetioci imaju priliku da, osim u dobroj muzici, uživaju i u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Svake subote od 17 do 18 časova festival poseti i Deda Mraz koji izvlači pisma iz BIG sandučeta, a sa kojim mališani i svi ostali posetioci mogu da se slikaju. Izvučeni dobitnici svoje nagrade mogu da preuzmu u BIG-u. U duhu novogodišnjih praznika BIG i Deda Mraz su spremili poklone za sve koji mu budu pisali i svoje pismo ubacili u BIG sanduče na Winter Fest trgu u centru Novog Sada! Pišite Deda Mrazu i svoja pisma možete ubaciti u BIG sanduče svakim danom, tokom trajanja Novosadskog Winter Festa.

Tu su i “Novogodišnji fijaker” u kojem posetioci mogu da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest  osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode. Takođe, tu su i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, “Food & Wine Square”, tematska izložba novosadskih fotografa, kao i “Carousel”, vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest