Home Vesti Pogledajte tribinu “Niste sami” održanu u Begeču

Pogledajte tribinu “Niste sami” održanu u Begeču

884
0

Dvanaesta i poslednja tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami“, održana je 26. decembra u Udruženju građana „Begečka nana” u Begeču.

Tribinu je otvorila prestavnica OPENS-a Dobrila Marković, a potom je usledila panel-diskusija na kojoj su učestovale dizajnerka nameštaja kojoj je dijagnostifikovan anksiozni poremećaj i depresija Bojana Božić i predstavnica Centra „Srce” Teodora Đokić.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

Tokom ove godine održano je ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije. Prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu, Novom Sadu (dva puta), Baču, Velikom Gradištu, Beogradu, Šidu i Kikindi.

Projekat “Niste sami” u 2019. godini podržali su Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad – gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade, UNICEF, Coca – Cola, Dunav osiguranje, MTS – Telekom Srbija, Eurobanka, AMS osiguranje