Home Vesti I POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM PODRŽAO OVOGODIŠNJI GASTRO PLANET

I POKRAJINSKI SEKRETARIJAT ZA PRIVREDU I TURIZAM PODRŽAO OVOGODIŠNJI GASTRO PLANET

149
0

Gorenje Gastro Planet” je realizovan  na jubilarnom 50. Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu 5, 6. i 7. oktobra 2017. godine, u Master centru, u Novom Sadu. Organizovali su ga Magazin “Diplomacy & Commerce, Udruženje “Bač u srcu Bačke” i “Petrovaradin medija”, u saradnji sa Novosadskim sajmom.

U okviru manifestacije posetiocima su se predstavile ambasade  Italije, Slovačke, Ukrajine, Alžira i Brazila, a uz  degustaciju vojvođanskih specijaliteta, u petak 6. oktobra od 11:30, bila je predstavljena knjiga “Izgubljeni u ravnici: Malo poznate priče iz istorije naroda Vojvodine“, autora Žikice Miloševića.

Istog dana, od 14:30, bila je organizovana  promocija “Novosadskog Oktoberfesta 2017“, kasting za konobare i konobarice festivala, uz degustaciju piva i pereca i zvuke bavarske muzike  benda “Kredarica”.

U subotu, 7. oktobra, od 11:30 bio je predstavljen magazin “Hello! Travel: Novi Sad” koji je pripremljen u saradnji sa Turističkom organizacijom Novog Sada, a usledila je i degustacija fruškogorskih vina. Od 13h svoju hranu, kulturu i turističku ponudu predstavljale su ambasade Meksika i Makedonije. Za kraj programa, uz kuvano vino i mađarski kolač, bio je predstavljen i ovogodišnji “Novosadski Winterfest” koji će se po drugi put održati na Trgu slobode u susret novogodišnjim i božićnim praznicima.

Ovogodišnji projekat GASTRO PLANET podržao je i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.