Home Vesti Izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” sutra u Pećincima

Izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” sutra u Pećincima

505
0

Centar za lokalnu demokratiju uz medijsku podršku kompanije “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja četvrtu godinu zaredom organizuje kampanju “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE MENJAJU SVET“.

Kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa smo na naše veliko zadovoljstvo u projekat uvrstili predloge stranih država iz celog sveta.

Izložba na kojoj su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta gostovaće širom Srbije i tokom 2022. godine, te će posetioci izložbe biti u prilici da se upoznaju sa interesantnim životnim pričama i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta.

Cilj ove društveno odgovorne kampanje je prevazilaženje predrasuda prema ljudima sa invaliditetom, kroz sjajne primere osoba koje su predstavljenje na izložbi, kao i podizanje njihove vidljivost u društvenoj zajednici.

Otvaranje izložbe “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet“, održaće se u utorak, 8. novembra, sa početkom u 11.00h  u okviru manifestacije “Kućerak u Sremu”, opština Pećinci, Etno kuća “Aksentijev kutak”, selo Ogar.

Izložbu će otvoriti Ljubica Bošković, direktorica Turističke organizacije Pećinci.