Home Izložbe Izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ posetila Opštinu Grocka

Izložba „Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“ posetila Opštinu Grocka

503
0

U sredu 28.12. srcu Opštine Grocka – Gročanskoj čaršiji otvorena je izložba “Osobe sa invaliditetom koje su menjale svet“. Izložba je deo istoimene uspešne kampanje u organizaciji udruženja Centar za lokalnu demokratiju, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i medijsku podršku kompanije Color Media Communications.

Кampanju godinama unazad podržavaju i ambasade stranih država u Beogradu, koje su za potrebe projekta, poslale predloge osoba sa invaliditetom iz svojih zemalja, čije biografije i fotografije posetioci mogu pogledati na panoima.

Кampanja ima za cilj podizanje svesti društvene zajednice i prevazilaženje predrasuda prema osobama sa invaliditetom. Na izložbi su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta, sa ciljem da predstavimo one ljude koji se tokom čitavog svog života suočavaju sa stigmom i predrasudama zbog svojih različitosti, a uprkos tome su uspeli da postignu velike uspehe u svojim profesijama i životu.

Izložbu je otvorila Zorica Atić, direktorka centra za kulturu Grocka koja istakla značaj projekta i pozvala stanovnike Opštine Grocka da pogledaju izložbu i upoznaju se sa biografijama heroja i heroina predstavljenim na izložbi.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo domaćini ovoj izložbi, jer je potrebno raditi na vidljivosti ljudi koji imaju mnogo toga da pruže i pokažu, a upravo svojim trudom i svojim entuzijazmom pokazuju da volja i želja pobeđuju sve nedeostatke. Ljudski faktor je zapravo onaj koji menja svet i osobe sa inviletotom su zapravo oni od kojih mi imamo mnogo toga da naučimo” – izjavila je gospođa Atić.

Svi zainteresovani posetioci izložbu mogu posetiti do petka 30.12.

Foto: Tadija Zlatković