Home Vesti Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu”...

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama “Žene sa invaliditetom na selu” ponovo u Baču

266
0

Kampanja za osnaživanje žena u ruralnim sredinama počela je 8. marta 2019, kada je u Narodnoj skupštini Republike Srbije realizovana Statusna konferencija pred početak te nacionalne kampanje, a sutra tribinu realizujemo po drugi put u gostoprimljivom Baču.

Od samog početka ovaj projekat kao glavni institucionalni partner podržava Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, brojni sponzori i donatori, a naš glavni medijski pokrovitelj je Color Media Communications iz Petrovaradina. Na linku http://zeneziveinaselu.rs/  možete pogledati kako je to izgledalo prethodnih godina.

Projekat realizuje Udruženje The Best Fest, a program se sprovodi održavanjem serije tribina na kojima će se razgovarati sa ženama različitih uzrasnih kategorija, obrazovnog statusa, zdravstevnog stanja u ruralnim sredinama. Sa ženama  razgovararamo o unapređenju položaja žena sa invaliditetom na selu, ekonomskom osnaživanje žena kroz žensko inovativno preduzetništvo, osnaživanje žena u borbi protiv porodičnog nasilja, ohrabrivanju žena da učestvuju u preventivnim zdravstvenim pregledima i o drugim temama koje doprinose njihovom osnaživanju i integrisanju u društvenu zajednicu.