Home Vesti Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasador Pakistana podržao akciju sadnje u Priboju

Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasador Pakistana podržao akciju sadnje u Priboju

666
0

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i tokom 2021. godine sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje “Zelena Srbija” biće organizovana sadnja u 10 gradova i opština Srbije kako bismo podigli svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,  kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Opština Priboj je treća u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština, koja je prepoznala značaj ovog projekta i omogućila da se sadnice omorike, u okviru kampanje „Zelena Srbija“, zasade u školskom centru u Novom Priboju.

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti: 

  • Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj,
  • Slađan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,
  • Nj. E. Šerjar Akbar Kan, ambasador Pakistana u Srbiji.

Prethodno ove godine sadnja je organizovana u Zrenjaninu i Bačkoj Palanci, a tokom 2020. godine u okviru kampanje “Zelena Srbija” posetili smo i sadnicama oplemenili sledeće gradove i opštine: Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl I Telenor.