Home Vesti Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasadori Australije i Republike Koreje u Zrenjaninu!

Kampanja “Zelena Srbija”: Ambasadori Australije i Republike Koreje u Zrenjaninu!

980
0

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije, a uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine i tokom 2021. godine sprovodi kampanju “Zelena Srbija”.

U sklopu kampanje “Zelena Srbija” biće organizovana sadnja u 10 gradova i opština Srbije kako bismo podigli svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje Srbije.

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije,  kao društveno odgovorna institucija ovom kampanjom želi da doprinese podizanju svesti po pitanju ove teme i razmeni iskustava sa zemljama koje imaju diplomatska predstavništva u Beogradu.

Tokom 2020. godine u okviru kampanje “Zelena Srbija” organizovana je sadnju u sledećim gradovima i opštinama: Apatinu, Somboru, Čačku, Šapcu, Beočinu, Surčinu, Vranju, Novom Bečeju, Baču i Zaječaru.

Zrenjanin je prvi grad u ovoj godini od planiranih 10 gradova i opština, koji je prepoznao značaj ovog projekta i omogućio da se sadnice, konkretno crvene ukrasne šljive u okviru kampanje „Zelena Srbija“ u četvrtak, 15. aprila, zasade u ulici Vojvode Petra Bojovića.

Prisutnima će se ovom prilikom obratiti:

  • Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina
  • Vladimir Galić, potpredsednik Vlade APV i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine
  • Sladan Velinov, direktor Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije
  • Nj.E. Rut Stjuart, ambasadorka Australije
  • Nj.E. Hjong-ćan Če, ambasador Republike Koreje
  • Sladana Dabić, stručni saradnik za gajenje i zaštitu šuma JP „Vojvodinašume”
  • Aleksandra Mirić, Specijalista CSR, LIDL
  • Boris Radnić, regionalni direktor za Vojvodinu, OTP banka Srbije.

Partneri ovogodišnje kampanje “Zelena Srbija” su Javno preduzeće Vojvodinašume, OTP banka Srbije, kompanije Lidl i Telenor.