Home Konferencije Kampanja “Žene žive i na selu” i u Elemiru

Kampanja “Žene žive i na selu” i u Elemiru

672
0

Druga tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini održaće se u sredu, 26. juna u Elemiru u opštini Zrenjanin, gde će nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostiti članice Asocijacije žena “Tradicija” i približiti nam njihov rad i aktivnosti, kao I kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Asocijacija žena “Tradicija” osnovana je 2016. godine sa ciljem da sačuva tradiciju starih zanata i ručnih radova i prenese znanja na mlađe generacije. Članice ove Asocijacije žena posećuju razne manifestacije i njihov zaštitni znak su unikatni magneti. Bave se štrikanjem, heklanjem, tkanjem, vezom, ali i pletenjem korpica od papira i dekupažom. Od novembra 2016. godine sa radom je počela njihova etno radionica.

Kampanja “Žene žive i na selu” koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici, Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom “Žene žive i na selu” obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.