Home Vesti Kampanja “Žene žive i na selu” sutra u naselju Sajan

Kampanja “Žene žive i na selu” sutra u naselju Sajan

712
0

Peta tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini održaće se u subotu, 3. jula u naselju Sajan, malom selu u opštini Kikinda, gde će nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostiti žene iz ovog mesta i približiti nam njihov rad I aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Razgovaraćemo sa članicama KUD “Adi Endre”, predstavnicama sajanskog ogranka Kolping društva Srbije i učesnicama žetelačkih svečanosti koje se tradicionalno organizuju u Sajanu.

Kampanja “Žene žive i na selu” koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici , Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom “Žene žive i na selu” obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka, Elemir u opštini Zrenjanin, Bukovac u opštini Petrovaradin i Bač u istoimenoj opštini.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.

Foto: Wikipedia