Home Vesti Proglašen “Najlepši maturski tablo Novog Sada” 2021. godine – Isidorini gimnazijalci najkreativniji

Proglašen “Najlepši maturski tablo Novog Sada” 2021. godine – Isidorini gimnazijalci najkreativniji

890
0

Ovogodišnja dodela nagrada pobednicima „Izbora za najlepši maturski tablo Novog Sada“ realizizovana je danas u prelepom ambijentu Muzeja Vojvodine, a nagrade je dodelio vrhunski novosadski sportista Nenad Pagonis.

Tradicija maturskih tabloa, duža od jednog veka, zadržala se širom Vojvodine i svake godine u maju mesecu učenici završne godine srednjih škola i gimnazija sa ponosom pokazuju svoje fotografije i kreativne tabloe u izlozima gradskih prodavnica i lokala.

Konkurs već treću godinu zaredom organizuju Color Media Communications i portal nshronika.rs , a sve pristigle fotografije novosadskih srednjih škola i gimnazija objavljene su na Fejsbuk grupi „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ gde se tokom prethodna dva meseca moglo glasati lajkovanjem fotografija, a sve pristigle tabloe smo predstavili i na internet portalu nshronika.rs.

Pored korisnika društvene mreže Fejsbuk, za najlepši maturski tablo Novog Sada glasao je i stručni žiri sastavljen od fotografa, grafičkih dizajnera, poznatih ličnosti i predstavnika medija.

Članovi žirija imali su zadatak da izaberu najkreativniji među svim pristiglim tabloima, koji nije bio nimalo lak, a svoje stručno mišljenje i ocene dali su: Darko Dozet, fotograf; Gordana Jović Atlagić, fotograf; Radivoj Hadžić, fotograf; Čarna Milenković, predstavnica Muzeja Vojvodine; Jelena Karać, predstavnica OPENS ogranizacije za mlade; Tanja Banjanin, pevačica i sportista Nenad Pagonis. 

Na osnovu sabranih glasova žirija i brja lajkova na društvenoj mreži u okviru grupe „Izbor za najlepši maturski tablo Novog Sada“ nagrada za treće mesto pripala je odeljenju Arhitektonski tehničar A42 iz Tehničke škole “Mileva Marić Ajnštajn.” Drugo mesto zasluženo je odneo razred Pedijatrijska sestra – tehničar, Medicinske škole “7. april”, dok je kao najlepši maturski tablo za generaciju 2020/2021. proglašen razred koji je ove godine prvi poslao fotografiju svog tabloa, a to je Društveno-jezički smer IV-5 iz Gimnazije “Isidora Sekulić”.

Kada je o reč o nagradama, tri razreda sa najvećim ukupnim brojem bodova osvojili su vredne nagrade, a to su:

  • 1. mesto: Jednodnevna ekskurzija za pobednički razred autobusom u Suboticu i na Palić sa ručkom i vođenom turističkom turom po gradu,
  • 2. i 3. mesto: Druženje na “Štrandu” – svi učesnici dobijaju vaučer za dva pića po želji u kaficu “Bridge-bar Štrand”, koji mogu iskoristiti do kraja avgusta.

Partner ovogodišnjeg Izbora za najlepši maturski tablo je AMS Osiguranje.