Home Vesti Kampanja “Žene žive i na selu” sutra u Ravnom Selu

Kampanja “Žene žive i na selu” sutra u Ravnom Selu

997
0

Sedma tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini održaće se u utorak, 27. jula u Ravnom Selu, u opštini Vrbas, gde će nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostiti žene iz Aktiva žena “Šovljanke” i približiti nam svoj rad i aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Na tribini će učestvovati Maja Maraš, sekretar Aktiva žena “Šovljanke”, Vesna Tomin, zamenik predsednice Aktiva žena “Šovljanke”, Miljana Grujić, vaspitačica, Jelena Avramov, sekretar KUD “Šove”, Milana Nović, diplomirani pravnik, organizatorka Fijakerijade, Tanja Manojlović, penzionerka i Tamara Bečić.

Kampanja “Žene žive i na selu” koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici , Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom “Žene žive i na selu” obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka, Elemir u u opštini Zrenjanin, Bukovac u opštini Petrovaradin, Bač u istoimenoj opštini, Sajan u opštini Kikinda i Novo Selo u opštini Vrnjačka Banja.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.

Foto: Wikipedia