Home Vesti Kampanja “Žene žive i na selu” u subotu u Bukovcu

Kampanja “Žene žive i na selu” u subotu u Bukovcu

644
0

Treća tribina “Žene žive i na selu” u 2021. godini održaće se u subotu, 26. juna u Bukovcu, gde će nas u sklopu kampanje “Žene žive i na selu” ugostiti žene iz ovog mesta na severnim obroncima Fruške gore i približiti nam njihov rad i aktivnosti, kao i kulturu, običaje i folklor ovog kraja.

Kampanja “Žene žive i na selu” koja za cilj ima osnaživanje žena iz seoskih sredina Srbije, počela je 2019. godine statusnom konferencijom u Domu Narodne skupštine Republike Srbije u Beogradu.

Tokom 2019. i 2020. godine održali smo ukupno 18 tribina. Razgovarali smo sa ženama u Novom Žedniku, Banatskom Velikom Selu, Gamzigradu, Lučici, Gornjoj Trepči, Begeču, Sremskoj Mitrovici, Kucuri, Novom Pazaru, Staroj Pazovi, Baču, Boki, Bačkom Jarku, Kobilju, Ravnom Selu, Aleksandrovu i Surduku.

Prethodno ove godine sa kampanjom “Žene žive i na selu” obišli smo Mladenovo u opštini Bačka Palanka i Elemir u opštini Zrenjanin.

Kampanju “Žene žive i na selu” organizuju, Udruženje građana HBO Color Media Events i Centar za lokalnu demokratiju, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Color Media Communications, i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, AMS Osiguranja i POŠTE Srbije.

Foto: Wikipedia