Home Konferencije MINING & ENERGY 2021 – Šansa za ubrzani privredni razvoj Srbije

MINING & ENERGY 2021 – Šansa za ubrzani privredni razvoj Srbije

777
0

Kompanija Color Media Communications i magazin Diplomacy & Commerce organizuju online konferenciju posvećenu sektoru rudarstva i energetike pod nazivom Mining & Energy 2021 koja će se održati sutra, u petak, 21. maja 2021. godine sa početkom od 09.30h.

Svi zainteresovani gledaoci konferenciju će moći da prate putem YouTube kanala Color Media Communications.

Konferenciju će otvoriti Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike. Posle nje će se obratiti i Nj. E. Giles Norman, ambasador Kanade u Srbiji i Nj. E. Ruth Stewart, ambasadorka Australije u Srbiji.

U prvom panelu RUDARSKI POTENCIJAL SRBIJE – Aktuelna istraživanja i projekti, vrednost mineralnog bogatstva Srbije i doprinos BDP-u govoriće Vesna Prodanović, generalna direktorka, Rio Sava Exploration, Branko Zečević, predsednik odbora, GRAS, Dejan Milijanović, pomoćnik ministarke, Ministarstvo rudarstva i energetike i prof. dr Aleksandar Jovović, Mašinski fakultet Univerzitet u Beogradu. Panel će moderirati Zoran Stanojević, novinar.

U drugom panelu RAZVOJ RUDARSTVA I ENERGETIKE U SRBIJI – Energetska efikasnost, razvoj rudarstva i rudarskog potenicijala i cirkularna ekonomija govoriće Miroslav Lutovac, savetnik predsednika, PKS, dr Milan Parivodić, advokat principal, Parivodić advokati, Dragan Milošević, direktor, Terragold Beograd i Aleksandar Vulović, mining project development specialist. Moderatorovog panela biće Vanja Kovačev, komunikacijski expert.

U trećem panelu RODNA RAVNOPRAVNOST U SEKTORU RUDARSTVA I ENERGETIKE – Žene u rudarstvu i energetici govoriće Andrea Radonjić, Principal Advisor Media & Communication, Rio Tinto, Majda Petković, Chief Executive Officer, Nexe grupa, Vanja Krsmanović, Performance Drilling Engineer, TDE Thonhauser Data Engineering GmbH, Leoben, Austria i Valentina Čolić Mihajlović, Head of R&D and SME Partnership, AFA Asocijacija Panel će moderirati Ruža Veljović, direktorka Diplomacy&Commerce magazina.

Za sam kraj konferencije pripremljen je razgovor “1 na 1” gde će sagovornik biti Nenad Grubin, Stariji Geolog – Tehničke studije, Rio Tinto Exploration Kazahstan koji će govoriti na temu Rudarstvo budućnosti će biti sigurno i za ljude i za okolinu.

Na konferenciji će se govoriti i o temama kao što su eksploatacija rude, efikasno i održivo upravljanje mineralnim i drugim geološkim resursima Srbije, aktuelna istraživanja i projekti, prateća industrija i nove inovativne tehnologije, zaštita životne sredine, zakonska regulativa, stanje u energetskom sektoru u Srbiji, energetska efikasnost i mnoge druge.

Detaljnije o konferenciji možete pogledati na linku: http://communications.rs/miningandenergy2021/

Konferenciju su podržali kompanije Rio Tinto, Teko Mining i Nexe grupa.