Ministar Zoran Đorđević otvara konferenciju “Održivi razvoj 2018”!

Ministar Zoran Đorđević otvara konferenciju “Održivi razvoj 2018”!

103
0
SHARE

Color Media Communications i magazin “Diplomacy and Commerce”, nakon uspešno organizovane dve konferencije o održivom razvoju – Serbia Goes Green i tri konferencije posvećene društveno odgovornom poslovanju – CSR Srbija, ove godine organizuju objedinjenu dvodnevnu konferenciju pod nazivom „Održivi razvoj 2018” – Sustainable Development Serbia.

Konferencija, na kojoj ćemo govoriti o zaštiti životne sredine i CSR modelima za budućnost, održaće se 9. i 10. maja 2018. godine u hotelu Holiday Inn.

Konferenciju „Održivi razvoj 2018” otvoriće ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević.

Prvog dana konferencije govorićemo o značaju sinergije ekonomije, društva i ekologije. Saznaćemo koliko je razvijena svest o recikliranju kod prosečnog građanina Srbije i da li je eco-friendly business isplativ. Poglavlje 27 veoma je važan stepenik na putu Srbije ka EU, govorićemo o zamkama i benefitima Poglavlja 27 za jednu zemlju koja pretenduje da postane deo evropske porodice.

Drugog dana konferencije razgovaraćemo o ciljevima održivog razvoja u Srbiji i primerima dobre prakse u zemlji i inostranstvu, saznaćemo koje su koristi države i pojedinca od društveno odgovornog poslovanja. Jedan od osnovnih ciljeva strategije Evropa 2020 jeste da se stopa zaposlenosti stanovništva 20–64 godine starosti poveća sa 69%, koliko je iznosila u 2010. godini, na barem 75% do 2020. godine. Govorićemo o stopi zaposlenosti u Srbiji i kada će se ona pribliziti evropskim standardima.

Program konferencije i način prijave možete pogledati na linku: www.color.rs/odrzivirazvoj2018

Nema komentara

Ostavite komentar