Home Vesti Mladi portugalski pijanista Vaško Dantaš predstavio se beogradskoj publici

Mladi portugalski pijanista Vaško Dantaš predstavio se beogradskoj publici

1278
0

Color Media Communications, Ambasada Republike Portugal u Beogradu i Art Link festival organizovali su sinoć u Beogradu ArtLink & Diplomacy&Commerce – Pijanistički resital: Vasco Dantas, Portugal.

Vaško Dantaš, mladi portugalski pijanista, impresivne biografije, održao je koncert u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, u prisustvu visokih zvanica i predstavnika diplomatskog kora.

Ovim zajedničkim koncertom, ArtLink festival mladih talenata i Diplomacy & Commerce magazin započeli su novi muzički ciklus.

Na početku koncerta prisutne su pozdravili Nj.E. g-đa Maria Virgínia Mendes Da Silva Pina, ambasadorka Republike Portugal u Beogradu, Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe i Jovanka Višekruna Janković, umetnički direktor ArtLink festivala mladih talenata.

Vaško Dantaš u obraćanju publici istakao je da je program resitala inspirisan vodom sa kompozicijama Debisija, delom Barcarola, portugalskog kompozitora, Debisijevog učenika Luisa Freitasa Branka, Ravela, Lista i Štrausa “Na lepom plavom Dunavu”, prilagođenu za klavir. Na kraju koncerta predstavio je muziku iz svoje zemlje, izvodeći fado kompoziciju na klaviru.

Vaško Dantaš sinoć je beogradskoj publici predstavio svoju virtuoznost, izuzetno rafiniranu tonsku paletu. Mladi portugalski pijanista, rođen je u Portu 1992. godine, diplomirao je klavir i dirigovanje na Londonskom kraljevskom koledžu za muziku. Master studije izvođačke umetnosti završio je sa najvišom ocenom na Univerzitetu u Minsteru, gde je primljen na doktorske studije. Vaško je dobitnik više od 50 nagrada i priznanja na međunarodnim takmičenjima. Nastupao je na koncertima u renomiranim koncertnim dvoranama na četiri različita kontinenta, uključujući Brazil, Kinu, Hrvatsku, Francusku, Nemačku, Grčku, Italiju, Maltu, Maroko, Portugal, Rusiju, Singapur, Španiju, Švedsku, Tajland, Velika Britaniju i SAD.