Home Festivali Mnogobrojni gosti u subotu na “Novosadskom Winter Festu”

Mnogobrojni gosti u subotu na “Novosadskom Winter Festu”

2005
0

Subota veče na “Novosadskom Winter Festu” bila je u znaku mnogobrojnih gostiju, a sunčan dan u prelepoj atmosferi našeg gradića na Trgu slobode gde, osim sjajnog muzičkog provoda, u drvenim kućicama možete da uživate u kuvanom vinu, čaju, kurtoš kolaču, čokoladnom girosu, vaflima, štrudlama i mnogim drugim specijalitetima. Osim toga, možete da kupite različite rukotvorine, kape, rukavice, šaleve, dekupaž predmete, ručno oslikane majice, unikatne torbe, proizvode od kože, novogodišnje ukrase, dečije igračke i još mnogo toga.

Sinoćni program na raspevanoj jelki počeo je nastupom Nevene Stankov, učenice petog razreda osnovne škole i trećeg razreda muzičke škole, odsek violina, koja je izvela pesmu “Neprolazna priča” koju će 2.12. pevati na međunarodnom dečijem festivalu Čarobna frula u Zagrebu.

Nakon toga, nastupilo je Crkveno pevačko društvo Žene Mironosice, koje su svojim predivnim glasom i repertoarom napravile zaista božićnu atmosferu na Trgu slobode.

 

Naš gost na raspevanoj jelki bio je najpoznatiji novosadski DJ Vladimir Aćić, koji se podsetio na to kako je doživljavao praznike kada je bio mali.

U Novom Sadu, tokom Serbia Fashion Weeka, bila je i Hana Hadžiavdagić, novinarka, voditeljka i blogerka iz BiH, koja je posetila i naš festival i sa nama podelila koliko voli ovu prazničnu euforiju.

Na glavnoj bini publiku su razdrmali prvo članovi Doowop benda sa odličnim repertoarom za subotu veče, a zatim i DJ Dragana.

Večerašnji program se neće održati zbog loših vremenskih uslova, ali novu nedelju započinjemo raspevanom jelkom i sjajnim programom.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. “Novosadski Winter Fest” otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.