Home Festivali Crkveno pevačko društvo Žene Mironosice, bend Doowop i DJ Dragana večeras na...

Crkveno pevačko društvo Žene Mironosice, bend Doowop i DJ Dragana večeras na Trgu slobode

1866
0

Drugi dan “Novosadskog Winter Festa” prošao je u znaku nastupa hora i DJ-a i veoma lepom vremenu koji je ovaj petak učinio još lepšim.

Na raspevanoj jelki nastupio je mešoviti hor Centra za muzičko obrazovanje “Muzika” koji se predstavio novogodišnjim pesmama, ali i poznatim pop numera. Pre njih, razgovarali smo sa gostom festivala Goranom Bajšanskim, sportistom i velikim humanitarcem koji je ove godine dobio Novembarsku povelju Grada Novog Sada za humanitarni rad.

Od 20h slušali smo DJ Dimitrija Tomina koji je zagrejao okupljene, i mlade, ali i one malo starije.

Večerašnji program, kao i svake večeri, počinje u 18h na Singing Christmas Tree. Nastupiće hor Crkveno pevačkog društva Žene Mironosice. Pored nastupa hora, uživaćemo i u nastupu Nevene Stankov, koja za 5 dana puni 11 godina, učenica je petog razreda osnovne škole i trećeg razreda muzičke škole, odsek violina. Želi da se u budućnosti bavi pevanjem, sviranjem i glumom. Večeras će izvesti pesmu “Neprolazna priča” koju će 2.12. pevati na međunarodnom dečijem festivalu Čarobna frula u Zagrebu.

Kao i svake večeri, i ove ćemo imati i specijalne goste sa kojima ćemo razgovarati o praznicima, njihovim sećanjima na detinjstvo i praznike, ali i tome šta oni najviše vole u ovom periodu godine. Naši gosti večeras su DJ Vladimir Aćić i blogerka Hana Hadžiavdagić.

Od 19h program nastavljamo na glavnoj bini, a slušaćemo Doowop band i nakon njih DJ Dragana.

Zimska čarolija se ponovo vratila na Trg slobode, a ovogodišnji „Novosadski Winter Fest“ će trajati od 23. novembra do 30. decembra 2017. godine. Svake večeri na Trgu slobode nastupaće dečiji horovi na „raspevanoj jelki“ od 18h, svi zainteresovani će moći da se provozaju fijakerom koji ponovo vozi novosadskim ulicama, kupe različite proizvode, rukotvorine, novogodišnje ukrase ili ukusne specijalitete u drvenim kućicama, učestvuju u različitim dečijim i humanitarnim aktivnostima, a tokom vikenda slušaju novosadske bendove i DJ-ejeve.

Na panoima na Trgu slobode i ove godine će se nalaziti najlepša dela iz novosadskih galerija i muzeja i to iz Galerije Matice srpske, Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Galerije likovne umetnosti poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Svakih 7 dana posetioci će imati priliku da vide izložbu jednog od novosadskih fotografa. “Novosadski Winter Fest” otvara izložba Jaroslava Papa, fotoreportera, urednika za Vojvodinu agencije Tanjug.

“Novosadski Winter Fest” organizuju Color Pres Grupa, Ninamedia, Color Media Communications, Subsidium, HBO Color Media Events, Udruženje “Bač u srcu Bačke”. Pokrovitelji manifestacije su Grad Novi Sad, Gradska uprava za privredu, Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Vojvođanska banka i Heineken Srbija sa brendovima Krušovice, Laško, Amstel i Zaječarsko Crno pivo.