Home Konferencije Na ovogodišnjem “Book Talk”-u: Sidran, Gatalica, Bazdulj, Rajko Grlić, Ante Tomić, Džamić,...

Na ovogodišnjem “Book Talk”-u: Sidran, Gatalica, Bazdulj, Rajko Grlić, Ante Tomić, Džamić, Teofil, Biljana Srbljanović i brojni drugi!

1239
0

Abdulah Sidran, Ante Tomić, Rajko Grlić, Aleksandar Gatalica, Muharem Bazdulj, Teofil Pančić, Biljana Srbljanović, Duško Ljuština, Zoran Hamović, Dejan Papić, Mirjana Đurđević, Zoran Kolundžija, Lazar Džamić, Ivan Medenica, Jelena Bačić, Nenad Stefanović, Mirana Likar Bajželj, Lazar Ristovski, Vlaho Bogišić, Dejan Ristić, Ljiljana Habjanović Đurović, Branko Rosić i Denis Kuljiš samo su neka od imena sa regionalne književne i izdavačke scene koja su već potvrdila dolazak u Novi Sad na #BookTalk2019 koji će se održati u petak 27. septembra.

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija “Book Talk” posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Konferencija okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je po mestu održavanja odnosno po tri galerije; Galerije Matice srpske, Spomen- zbirke Pavla Beljanskog, a od prošle godine i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Detalj sa prošlogodišnje konferencije

Svake godine program konferencije je opširniji kao i teme koje se obrađuju kroz panele i studije slučaja. U sklopu programa konferencije “Book Talk 2019 ” planirano je 13 panela i 7 predavanja, uz tradicionalni propratni program kao što je nedelja knjige u autobusima GRS-a, književni matinei i šetnje sugrađana sa omiljenim piscem kroz Novi Sad.

Ove godine na predlog Aleksandra Gatalice na kraju konferencijskog dana, pisci i izdavači će se družiti u restoranu “Sokače” na “Večeri Draška Ređepa” koja će biti jedan kulinarsko-književni omaž novosadskom književniku i književnom i likovnom kritičaru koji nas je napustio u januaru ove godine.

Fotografije i program konferencija protekle četiri godine kao i detalje programa ovogodišnje i nove potvre pratite na web-stranici konferencije: http://www.color.rs/booktalk2019/