Home Konferencije Nedelja knjige i tura “Znameniti pisci Novog Sada” u susret #BookTalk2018

Nedelja knjige i tura “Znameniti pisci Novog Sada” u susret #BookTalk2018

1316
0

U susret četvrtoj regionalnoj književnoj konferenciji “Book Talk 2018“, sada već tradicionalno, u ponedeljak, 24. septembra, počela je akcija “Nedelja knjige“.

Sve do petka, 28. septembra, svi koji čitaju u gradskom prevozu dobiće na poklon još jednu knjigu.

Besplatne knjige volonteri će deliti na linijama 3, 5, 7, i 8, a Novosađani će imati priliku da dobiju knjige izdavača Laguna, Vulkan, Clio i Službeni glasnik.

U susret “Book Talk 2018” održana je i besplatna tura “Znameniti pisci Novog Sada“. Ova šetnja posvećena je poznatim novosadskim pesnicima i piscima koji su ostavili dubok trag na istoriju našeg grada i koji se svojim istorijskim delima ostavili veliki pečat na kulturu našeg grada. Pisci o kojima se govorilo su: Jovan Jovanović Zmaj, Laza Kostić, Kosta Trifković, Anica Savić Rebac, Georgije Magarašević, Milovan Vidaković…

Regionalna književna konferencija “Book Talk” – 28. septembra ove godine će po četvrti put u Novom Sadu okupiti najpoznatije pisce, izdavače i književne kritičare u regionu!

Od 2015. godine u Novom Sadu se održava regionalna književna konferencija “Book Talk” posvećena najuglednijim piscima, kritičarima, izdavačima, poznatim ličnostima i umetnicima iz celog regiona.

Tema ovogodišnje konferencije su “Godine raspleta– jubileji globalnih, regionalnih i nacionalnih događaja koji su značajno uticali na naše živote – samim tim i na književnu scenu i izdavaštvo.

Konferencija “Book Talk” okuplja nekoliko stotina ljubitelja književnosti, a specifična je i po mestu održavanja odnosno po prelepim ambijentima Galerije Matice srpske i Spomen- zbirke Pavla Beljanskog. Od ove godine konferencija će se održavati i na trećoj lokaciji odnosno u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.

Sve detalje vezane za program konferencije ove i proteklih godina možete pogledati ovde:

http://www.color.rs/booktalk2018