Home Travel Novi Sad za početnike: Tinejdžeri kroz predstavu prikazuju atrakcije Srpske Atine Novosađanima...

Novi Sad za početnike: Tinejdžeri kroz predstavu prikazuju atrakcije Srpske Atine Novosađanima i turistima

2617
0

Kompanija Color Media Communications u saradnji sa UGRIP-om, a pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada juče je povodom Dana Grada organizovala prvu interaktivnu radionicu centrom Novog Sada u kojoj su učestvovali mladi Novosađani koji su prošli obuku u sklopu konkursa „Novi Sad za početnike“.

Oko šezdesetoro dece uzrasta od 12 do 16 godina, prošlo je obuke i radionice, kako bi na što bolji način prezentovali istoriju Novog Sada, a kroz igrokaze i scenski dijalog. Juče, na Dan Grada Novog Sada, imali su priliku da Novosađanima i turistima pokažu svoje novostečene veštine pripovedanja i glume koje su savladali na obuci sa Leonom Šurbanovićem, predsednikom UGRIP-a (Urbana gerila, ratnici iz podzemlja), koja se održavala na srpskom i engleskom jeziku.

Tinejdžeri su tokom obuke naučili mnogo toga o istoriji Novog Sada, obilazili znamenitosti, i saznali dosta zanimljivosti o gradu u kom žive i školuju se.

Zahvaljujući tome, nakon uvodnog obraćanja licenciranog turističkog vodiča, mladi Novosađani su kroz pozorišnu predstavu pokazivali atrakcije Srpske Atine, i otkrivali razne zanimljivosti o Sabornoj crkvi, Miletićevoj ulici, Vladičanskom dvoru, Ulici Laze Telečkog, Crkvi Imena Marijinog, Trgu slobode, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu.

Cilj ovih interaktivnih radionica jeste da i Novosađani što bolje upoznaju svoj grad i to na zanimljiv i neuobičajen način.