Home Festivali Novosadski Winter Fest: Tražimo najlepše stare novogodišnje i božićne čestitke i fotografije!

Novosadski Winter Fest: Tražimo najlepše stare novogodišnje i božićne čestitke i fotografije!

1802
0

Na Trgu slobode u Novom Sadu počela je praznična čarolija, jer je u toku četvrti festival “Novosadski Winter Fest” koji će trajati sve do 30. decembra 2019. godine.

Tražimo najlepše stare novogodišnje i božićne čestitke i privatne fotografije! Ako baš vi posedujete nešto od ovih “retkosti”, pošaljite nam na mejl: milica.savic.cpg@gmail.com.

Sve čestitke i fotografije ćemo objaviti na Fejsbuk stranici festivala, a one najlepše i na izložbi na Trgu slobode, koja će biti otvorena 15. decembra.

Tradicija slanja novogodišnjih i božićnih čestitki nastala je u Engleskoj, gde su se i pojavili prvi primerci, sa ciljem da se podstaknu obični ljudi da u što većem broju koriste poštanske usluge koje su tada bile u začetku.

Čestitke su imale šarenu sliku u sredini, koja je obično prikazivala srećnu i nasmejanu porodicu u trenucima uživanja za raskošnom prazničnom trpezom. Tekst na čestitkama je bio jednostavan: “Srećni novogodišnji i božićni praznici”.

Pratite naša dešavanja – spremamo vam praznike svaki dan!

Kao i prethodne tri godine, Novosadski Winter Fest krase horovi dece i odraslih koji na Trgu slobode svake večeri pevaju božićne i novogodišnje pesme na “Singing Christmas Tree”, a muzički program obogaćen je i nastupima bendova i DJ-eva. Pored dobre muzike, posetioci će imati prilike da uživaju u kuvanom vinu, poslasticama poput “vojvođanske gibanice”, “mađarskog kolača” i “američkih krofnica” kao i da kupe suvenire, novogodišnje ukrase i prirodne jelke sa busenom.

Izložba nastala od vaših božićnih i novogodišnjih fotografija i čestitki samo je jedna u nizu aktivnosti koje će ove godine dodatno obogatiti program festivala. Biće tu i “Novogodišnji fijaker” u kojem će posetioci moći da se provozaciju po centru grada, “Old Timer Photo-Boot“, “WinterFest kapija” i “Krila Anđela” za fotografisanje, ali i “WinterFest  osmatračnica” sa koje Novosađani i turisti mogu iz “ptičje perspektive” da fotografišu Trg slobode. Takođe, očekuje nas i tradicionalna prodaja jelki sa busenom, dečija igraonica u slami, “Food & Wine Square”, tematska izložba novosadskih fotografa, kao i “Carousel”, vrteška na kojoj najmlađi i ove godine mogu da uživaju u vožnji.

Festival se organizuje uz podršku Grada Novog Sada, Gradske uprave za privredu, Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Udruženja Subsidium, a pod pokroviteljstvom Vojvođanske banke – OTP Group, BIG Shopping centra, kompanije Coca-Cola, Heineken, Orbit, emmezeta i Cineplexx Promenada.

Više informacija možete pronaći na zvaničnom sajtu www.nswinterfest.rs ili Fejsbuk stranici – Novosadski Winterfest