Home Izložbe Održan “Dan Laze Telečkog”, tematska izložba postavljena u narednih sedam dana

Održan “Dan Laze Telečkog”, tematska izložba postavljena u narednih sedam dana

373
0
Sa željom da mladim ljudima, čestim posetiocima ulice koja nosi njegovo ime, skrenemo pažnju na značaj Laze Telečkog, u subotu, 12. avgusta, treću godinu zaredom organizovan je dan posvećen ovom velikanu srpskog glumišta – Dan Laze Telečkog.
Osim izložbe koja će narednih sedam dana krasiti ulicu, program je upriličen i prigodnim otvaranjem uz muzičku pratnju u izvedbi Jožefa Ritera (klavir) i Olivere Bolte (glas). Predavanje kroz vođenu turu: “Ulica priča priču Laze Telečkog” vodila je Biljana Milošević, turistički vodič, dok su najmlađi sugrađani imali priliku da se kroz interesantnu edukativnu radionicu, upoznaju sa istorijom nastanka lutkarskog pozorišta, lutkama i scenografijom. Radionicu je vodila Suzana Adžić, glumica lutkarskog pozorišta – Pozorište iz kofera.

Program je završen u sjajnom ambijentu Lazinog Salaša, uz degustaciju i druženje posetilaca.
Program je organizovan u saradnji udruženja Petrovaradin Media i HBO Color Media Events, uz finansijsku podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.
Foto: Privatna arhiva