Home Festivali Međunarodni festival duvačkih orkestara 18. i 19. avgust 2023, Novi Sad

Međunarodni festival duvačkih orkestara 18. i 19. avgust 2023, Novi Sad

368
0

Duvački orkestar “23. oktobar” i kompanija Color Media Communications, uz institucionalnu podršku Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu AP Vojvodine, organizuju prvi Međunarodni festival duvačkih orkestara, koji će se održati 18. i 19. avgusta na više lokacija na otvorenom u Novom Sadu. Ovaj jedinstveni događaj okupiće izvanredne duvačke orkestre iz Srbije i regiona, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uživanja u muzici. Festival će doneti šarolik program koji će zadovoljiti ukuse ljubitelja muzike svih generacija. Parkovi i trgovi širom grada postaće pozornice na kojima će se odvijati veličanstveni nastupi duvačkih orkestara. Uz prelepe ambijente Novog Sada kao pozadinu, zvuk truba, saksofona, klarineta i drugih duvačkih instrumenata ispuniće vazduh i stvoriti magičnu atmosferu.

Policijski orkestar MUP-a Republike Srpske svečano će otvoriti festival velikim koncertom u petak, 18. avgusta u 20.00 č u Amfiteatru Arhiva Vojvodine. Svečanom otvaranju prethodiće predavanje “Duvački orkestri u Srbiji”. Kroz interesantnu istoriju duvačkih orkestara u na našem prostoru vodiće nas prof. Boris Matijević iz Muzičkog centra Pančevo (18.8. u 19.00 č, Arhiv Vojvodine).

Drugog dana festivala, u subotu 19. avgusta od 11.00 časova očekuju nas promenadni koncerti u Dunavskom parku i na platou ispred Promenade, dok će od 18.00 č mnogobrojni sugrađani i turisti uživati u defileu muzičara od Dunavskog parka do platoa ispred Srpskog narodnog pozorišta, gde će se od 19.00 č održati zajednički koncert duvačkih orkestara.
Međunarodni festival duvačkih orkestara u Novom Sadu je prilika za sve ljubitelje muzike da dožive izvanredan spoj talenta i strasti. Budite deo ove muzičke magije i uživajte u nezaboravnim trenucima koje vam pruža ovaj festival.

Više detalja o programu festivala možete pogledati ovde. Svi programi su besplatni