Home Vesti Održan “Gone with the wind Party” magazina Diplomacy&Commerce

Održan “Gone with the wind Party” magazina Diplomacy&Commerce

1266
0

Omaž čuvenom filmskom epu o Američkom građanskom ratu i ljubavi Reta Batlera i Skarlet O’Hare.

Inspirisani 80. godišnjicom od premijere kultnog filma “Prohujalo sa vihorom” magazin Diplomacy&Commerce i Color Media Communications organizovali su koktel veče u Kući kralja Petra I na Senjaku.

U prelepoj bašti kuće, čiji je svaki kutak podsećao na scene iz filma, gosti su imali priliku da uživaju u Open Air bioskopu, Schweppes koktelima, džambolaji i muzici “starog dobrog Juga.”

Zvanice je pozdravila direktorica magazina Diplomacy&Commerce, Ruža Ristanović, posle koje se prisutnima obratio i predsednik Color Press Grupe.

U svom pozdravu gostima, Robert Čoban je istakao da, ovogodišnji party posvećen filmu “Prohujalo sa vihorom” između ostalog treba da nas podseti na to da tema filma nisu samo izgubljene ljubavi već i strahote rata, te da je jako važna i lepa poruka i nama da prihvatimo različitosti i živimo u slozi.

– “Prohujalo s vihorom” je film o velikim ljubavima i kao takvog ga pamtimo! Ali ovo je i film o stahotama rata. Svi koji su ga skoro gledali setiće se radosti sa kojim mladići na Jugu govore o ratu i o tome kako su oni vitezovi a ovi sa Severa razmažene kukavice! Do kraja filma videli smo kakve je sve strahote doneo Građanski rat u Americi! Sa nama je večeras i Ester Bajer, žena koja je tri godine mlađa od ovog filma ali je rođena u vihoru rata 1942. godine, u koncetracionom logoru Staro Stajmište! – rekao je Čoban.

Nakon gospodina Čobana prisutnima se obratila i Ester Bajer koja je preživela holokaust, a koja je podsetila sve prisutne koliko je vredan svaki dan, sat, trenutak proveden na ovom svetu. Ona je ispričala svoju životnu priču koja počinje u logoru Staro Sajmište odakle je kao bebu od 900 grama u kutiji za cipele izneo stric. Ester se ceo život borila i danas je kao “Holocaust survivor” svedok jednog vremena, stradanja i borbe za život!

Nakon pozdravnih govora, gosti su imali prilike da uživaju u neshvakidašnjem plesnom performansu kojim je kompanija MARS najavila novog člana čokoladne porodice Maltesers.

Pored vrhunskih vina Vinarije “Džervin”, služeni su i Schweppes kokteli i sokovi, a gosti su mogli da se osveže i “SMART” “Romerquelle” vodom.

U duhu “starog dobrog juga” uživalo je preko dve stotine zvanica među kojima su bili i Tomaš Kuhta, ambasador Češke, Gordan Bakota, ambasador Hrvatske, Radko Vlajkov, ambasador Bugarske, slikar Cile Marinković sa suprugom Bebom, Sloba Stefanović, glumac, Vjera Mujović, glumica, Iva Štrljić, glumica, voditeljka Adriana Čortan, Suzana Mančić, Snežana Dakić, Ivana Đordjević, pisacMuharem Bazdulj, Natalija Dević, Vesna Da Vinča kao i drugi predstavnici diplomatskog kora, te javne i kulturne scene u Srbiji.