Home Konferencije CSR Srbija 2019: Pogledajte panel “Implementacija koncepta cirkularne ekonomije”

CSR Srbija 2019: Pogledajte panel “Implementacija koncepta cirkularne ekonomije”

1079
0

Color Media Communications već petu godinu zaredom organizuje konferenciju posvećenu društveno odgovornom poslovanju – CSR Srbija 2019 – Pioniri društvene odgovornosti.

Na ovogodišnjoj konferenciji predstavili su se lideri globalne održivosti u svetu i kod nas. Govorili su o implementaciji cirkularne ekonomije, zašto je ona važna za Srbiju, koji su njeni benefiti. Osim unapređenja ekonomije i mogućnosti stvaranja novih radnih mesta, koncept cirkularne ekonomije je neminovan, jer je ugrađen u evropske propise. Procene su da se uvođenjem cirkularne ekonomije u Srbiji mogu otvoriti nova radna mesta i povećati konkurentnost domaće privrede, naročito u sektoru reciklaže.

Broj kompanija u Srbiji koje integrišu CSR principe u strategiju poslovanja i razvijaju strateške CSR programe iz godine u godinu je sve veći. Teme konferencije bile su kompanije su posvećene ispunjavanju ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih nacija, ekonomsko osnaživanje žena, a od članica Nacionalne asocijacije saznali smo kako doći do čistije Srbije.

Konferenciju su otvorili Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Robert Čoban presednik Color Press Group i Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine.

U sklopu konferencije održana je panel diskusija pod nazivom Implementacija koncepta cirkularne ekonomije” – integracija ekonomije i sistema upravljanja otpadom, čiji je moderator bila Olivera Stefanović-Stanković, Proglas, a na kom su učestvovali: Siniša Mitrović, Privredna komora Srbije; Maja Krunić-Lazić, Agencija za zaštitu životne sredine; prof. dr Tatjana Dragičević Radičević, MEF fakultet i Radmila Šerović, načelnik Odeljenja za upravljanje otpadom i otpadnim vodama.

Konfrenciju su podržale kompanije: Vojvođanska banka, Delta Holding, Unicef Srbija, Telenor fondacija, Aqua Viva, Sigma Kula – Hlorogen, GSK, AMS Osiguranje.

Kako je izgledao treći panel i o čemu se na njemu govorilo pogledajte na linku ispod: