Home Vesti Održana tribina “Niste sami” na Spensu

Održana tribina “Niste sami” na Spensu

1106
0

Deseta tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami“, održana je danas u Omladinskom OK Klubu na Spensu, uz podršku Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

Na tribini su o svom životu i svakodnevnim izazovima govorili: Neda Gligić, umetnik; Aleksandar Plavšić, predstavnik centra “Srce”; Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom i Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Baču, Velikom Gradištu, Beogradu i Šidu.

Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Projekat “Niste sami” u 2019. godini podržali su Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad – gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade, UNICEF, Coca – Cola, Dunav osiguranje, MTS – Telekom Srbija, Eurobanka, AMS osiguranje