Home Vesti Održana tribina “Niste sami” u Šidu

Održana tribina “Niste sami” u Šidu

41
0

Deveta tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami“, održana je danas u Kulturnom obrazovnom centru Šid, s početkom u 12.45 sati.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!”, sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Tribinu su otvorili: Dušanka Pestelek, predsednica udruženja MNRO Šid; Nada Filipović, menadžer za komunikacije za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, Coca – Cola kompanija i Neda Gligić, umetnik.

U panel diskusiji učestvovali su: Natalija Lazić, pozorišni producent, majka devojke sa autizmom; Aleksandar Plavšić, centar ” Srce ” i Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i namestaja, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još šest gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu, Zrenjaninu, Novom Sadu, bači, Velikom Gradištu i na sajmu J=DNAKI u Beogradu. Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here