Home Konferencije Održana konferencija “Women in Business, Media & Culture” u Nišu

Održana konferencija “Women in Business, Media & Culture” u Nišu

1725
0

Konferencija “Women in Business, Media & Culture” održana je juče u zgradi Simfonijskog orkestra u Nišu. Konferenciju organizuje Udruženje “The Best Fest” i Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Goste je pozdravila voditeljka Dušica Dejić, koja je najavila jedinog muškog govornika, Slavišu Mihajlovića, direktora “Škole za modu i lepotu”, koja iškoluje najveći broj mladih preduzetnica u Nišu.

Konferencija je bila podeljena u tri dela, čija je priča išla kroz tri panela. Govorilo se o značaju ženskog inovacionog preduzetništva za privredu Srbije, uspešnim primerima dobre prakse, kao i o uticaju digitalizacije i informacionih tehnologija na preduzetništvo.

Prvi panel Women In MEDIA – Položaj žena u medijima, moderirala je Dušica Dejić, voditeljka Belle Amie TV, a na njemu su učestvovale: Lidija Ćulibrk, glavna i odgovorna urednica magazina “Lepota i Zdravlje”; Maja Manojlović, TV lice, TV Pink
i Snežana Dakić, novinar – uspešne urednice i novinarke koje su pokušale da odgovore na najznačajnija i najvažnija pitanja iz ove oblasti, pa i da prenesu svoje iskustvo i znanje o medijima i položaju žena u medjima u Srbiji.

Kroz drugi panel, Women In BUSINESS – Žene preduzetnice, koji je moderirala Milena Antić, voditeljka NTV, njene sagovornice su pokušale da približe kombinaciju žena u preduzetništvu sa predznanjem i iskustvom, gde je važno govoriti o prednostima, manama i izazovima žena preduzetnica u Srbiji, sa idejom da sve to okrenu u svoju korist. O ovim temama su govorile: Martina Anđelković, osnivač i vlasnik digital agencije; Jelena Dimitrijević, dizajnerka; Nevena Kragić, umetnica; Davorka Leoni, direktor i osnivač “Psihocentra”; Sonja Pop Traković, medicinsk fakultet, Niš i
Nikolija Miletić, učenica IV razreda Škole mode i lepote, buduća preduzetnica.

Na kraju, u trećem panelu Women In CULTURE, koji je, takođe, moderirala moderirala Milena Antić, voditeljka NTV, panelistkinje su razgovarale o tome: Šta se krije iza portreta jedne dame? Uspešne žene iz sveta kulture pričale su i o detaljima bavljenja tim poslom u regionu. O ovim temama diskutovale su: Čarna Milinković, kustos i istoričar, Muzej Vojvodine; Dragana Jovanović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu; Spomenka Đokić, profesor muzike i članica tria “Lutajuća srca”; Milva Dugan-Ignjatović, modna kreatorka i predsednica udruženja „Evro žena“ i Stanislava Aladjozovski, koncert majstor

Cilj realizacije projekta je podizanje nivoa svesti društva o važnosti veće participacije žena u vlasničkim i upravljačkim strukturama manjih i većih kompanija i preduzetnika u Srbiji, kao i unapređenje znanja i veština kod žena u oblasti razvoja inovacionog preduzetništva razmenom znanja i iskustava između potencijalnih i uspešnih preduzetnica.

Konferenciju je organizovala kompanija Color Media Communications, u saradnji sa Kabinetom ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Više o toku konferencije možete pogledati OVDE.