Home Vesti Održana tribina “Niste sami” u Zrenjaninu

Održana tribina “Niste sami” u Zrenjaninu

1425
0

Peta tribina u 2019. godini, u okviru projekta “Niste sami”, održana je juče, 12. juna, u maloj sali Kulturnog centra u Zrenjaninu.

Projekat se realizuje uz podršku Narodne Skupštine Republike Srbije, kabineta predsednice Maje Gojković, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a, a kampanja koja je započeta 2018. godine, nastavlja se i ove godine u 12 gradova i opština.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili: Predstavnik grada Zrenjanina; Pukovnik prof. Dr Ranko Raičević, predsednik Društva neurologa; Nada Filipović, menadžer za komunikacije za Srbiju, Crnu Goru i Severnu Makedoniju, Coca – Cola kompanija; Biljana Todorović, šef odeljenja za eksternu prodaju, Glavna filijala Zrenjanin, kompanija “Dunav osiguranje” i
Dobrila Marković, predstavnik OPENS-a.

Nakon toga usledila je panel diskusija u kojoj su učestvovali: Slobodan Brkić, mladi naučnik, potpuno slep, apsolvent Fakulteta političkih nauka, IT specijalista, pijanista i kompozitor; Natalija Lazić, majka devojke sa autizmom, pozorišni producent; Bojana Božić, dizajner odeće, tekstila i enterijera, poslednjih par godina uspešno se bori sa anksioznim poremećajem i depresijom i
Helena Papuga, predstavnik SOS Centra “Srce”.

Tribina je organizovana uz podrsku kompanija: Coca – Cola, MTS, Telekom Srbija, Eurobanka, Dunav osiguranje i AMS osiguranje.

U oktobru 2018. godine, pod pokroviteljstvom Predsednice Narodne skupštine Republike Srbije, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja i UNICEF-a – pokrenuta je kampanja “Niste sami!” sa ciljem prevazilaženja predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Nakon prve konferencije održane u Domu Narodne skupštine u Beogradu 11. oktobra, održane su tribine u još 6 gradova širom Srbije (Bačka Palanka, Novi Sad, Požarevac, Zaječar, Niš i Čačak).

U 2019. godini, prva tribina je održana u Opštini Savski venac, a potom u Sremskim Karlovcima, Vrbasu i Baču. Tokom ove godine biće održano ukupno 12 tribina u gradovima širom Srbije.

Projekat “Niste sami” u 2019. godini podržali su Narodna skupština Republike Srbije, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarija za ljudska i manjinska prava, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Grad Novi Sad – gradska uprava za sport i omladinu, Kancelarija za mlade, UNICEF, Coca – Cola, Dunav osiguranje, MTS – Telekom Srbija, Eurobanka, AMS osiguranje