Home Festivali Održano drugo po redu “Božićno seoce kod Hrama”

Održano drugo po redu “Božićno seoce kod Hrama”

230
0

Drugo po redu “Božićno seoce kod Hrama” zatvoreno je 28. januara.

“Božićno seoce kod Hrama” održano je na platou ispred Hrama Svetog Save od 4. do 28. januara 2018. godine, a tokom manifestacije, ispred Hrama i u Kripti, nastupilo je preko 100 muzičkih izvođača, dečijih i crkvenih horova, različitih vokalnih sastava.

Najmlađi su ulepšavali jedinstvenu konstrukciju – Božićnu raspevanu jelku – na kojoj su nastupali dečiji i crkveni horovi iz cele Srbije.

Na glavnoj bini, između ostalih, nastupili su: Sanja Ilić i Balkanika, Sergej Ćetković, Aleksandra Radović, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Neverne bebe, Snežana Đurišić, Marinko, Nikola i Marko Rokvić, Neda Ukraden i mnogi drugi.

U drvenim kućicama na platou ispred Hrama, posetioci su mogli da pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, a svakog danas su imali priliku i da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, a najmlađi na vrtešci. I ove godine je najveća atrakcija bio bazen sa slamom u kojem je simbolično prikazano Hristovo rođenje.

Veliki broj građana okupio se ispred Hrama na Badnji dan i Božić, a 7. januara je lomljenje česnice ponovo organizovano ispred Hrama Svetog Save, uz blagoslov Njegove Svetosti patrijarha srpskog g. Irineja.

Na platou ispred Hrama Svetog Save dočekana je i Pravoslavna Nova godina, a okupljeni sugrađani i turisti uživali su u nastupu Leksington benda i vatrometu.

Više detalja o manifestaciji, sve fotografije i video snimke aktivnosti, možete pronaći na zvaničnom sajtu www.bozickodhrama.rs, Fejsbuk stranici – Božićno seoce kod Hrama i Jutjub kanalu Božićno seoce kod Hrama.

Manifestaciju „Božićno seoce kod Hrama“ u saradnji sa Hramom Svetog Save i pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde – Uprave za saradnju s crkvama i verskim zajednicamaGrada Beograda i Gradske opštine Vračar, organizuju kompanije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“.

Prijatelji manifestacije su: Srpska Pravoslavna crkva, Hram Svetog Save, Ministarstvo pravde – Uprava za saradnju s crkvenim i verskim zajednicama, Omladinsko pozorište Dadov, Erste banka, PDM AgroFruit, Rajfajzen banka, Mapei, Lidl Srbija, Nekst sokovi, Orbit, Deksi ko, Neretva komerc, Unija pekara i mnogi drugi.