Home Festivali Otvoren festival “Uskršnja Promenada”

Otvoren festival “Uskršnja Promenada”

1046
0

Festival “Uskršnja Promenada” otvoren je svečanim puštanjem balona uz prateći muzički za koji je bio zadužen “Maestralni duo”. Događaj koji će trajati do 30. aprila, zamišljen je kao proslava najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, tj. otvaranje prolećne sezone, koja sama po sebi simbolizuje radost i buđenje prirode.

Sve aktivacije i dekoracije na festivalu biće u simbolici Uskrsa i proleća. Tako osim cvetnih aranžmana na platou ispred tržnog centra Promenada biće postavljena velika uskršnja jaja, uskršnji zeka od slame, “uskršnji kutak” za fotografisanje, osmatračnica sa koje se pruža savršen pogled na ceo festival. U prepoznatljivim festivalskim kućicama posetioci mogu kupiti rukotvorine, slane i slatke gurmanluke, igračke i med.

U duhu Uskrsa, za decu će biti organizovane kreativne radionice poput oslikavanja uskršnjih jaja, radionica stranih jezika i glume, zatim igrice kao što je traženje zekinog poklona, fotografisanje sa uskršnjim zekama, maskenbal i tematske predstave. Ne treba zaboraviti nastupe dečijih horova, koji su zaista veoma posećeni i uvek sa sobom nose posebnu emociju.

Sve sugrađane koji posete festival očekuju nastupi poznatih bendova, tribine, predavanja, promocije knjiga, aktivacije na društvenim mrežama i vođene ture u saradnji sa ustanovama kulture.

Prijatelji festivala su AMS Osiguranje i TC Promenada.

Više detalja o festivalu potražite na sledećem linku: http://communications.rs/uskrsnjapromenada/