Home Vesti Otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” u opštini Pećinci

Otvorena izložba “Osobe sa invaliditetom koje menjaju svet” u opštini Pećinci

613
0

Izložba na kojoj su predstavljene fotografije sa tekstom o životu i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta otvorena je 8. novembra u okviru manifestacije “Kućerak u Sremu”, opština Pećinci, Etno kuća “Aksentijev kutak”, selo Ogar.

Otvaranju izložbe prisustvovali su korisnici Centra za socijalni rad opštine Pećinci u pratnji direktorice Biljane Jovičić, koja je ovom prilikom istakla da je projekat od velikog značaja kako za korisnike Centra za socijalni rad tako i za ostale posetioce.

“Deca su obišla izložbu i upoznala se sa interesantnim životnim pričama osoba koje žive sa nekom vrstom teškoća, a pored toga uspevaju da postignu velike rezultate. To je ohrabrujuće i motivišuće za naše korisnike i sve ostale posetioce. Sigurna sam da će deca posle ove posete dugo razmišljati o ljudima koju su predstavljeni na izložbi i da će im njihovi uspesi poslužiti kao pravi primer da ne treba odustajati od svojih ciljeva i snova bez obzira na životne okolnosti”, rekla je Biljana.

Na otvaranju izložbe obratila se i Ljubica Bošković, direktorica Turističke organizacije Pećinci, koja je prepoznala značaj ovog projekta i omogućila gostovanje izložbe u okviru manifestacije “Kućerak u Sremu”.

Centar za lokalnu demokratiju uz medijsku podršku kompanije “Color Media Communications” u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja četvrtu godinu zaredom organizuje kampanju “OSOBE SA INVALIDITETOM KOJE MENJAJU SVET“.

Kampanju su podržale i ambasade stranih država u Beogradu, pa smo na naše veliko zadovoljstvo u projekat uvrstili predloge stranih država iz celog sveta.

Izložba će tokom 2022. godine gostovati u pet gradova/opština širom Srbije, te će posetioci biti u prilici da se upoznaju sa interesantnim životnim pričama i uspesima osoba sa invaliditetom iz celog sveta.

Cilj ove društveno odgovorne kampanje je prevazilaženje predrasuda prema ljudima sa invaliditetom, kroz sjajne primere osoba koje su predstavljenje na izložbi, kao i podizanje njihove vidljivost u društvenoj zajednici.