Home Vesti Otvorena izložba “Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa – 24 umetnička dela”...

Otvorena izložba “Paja Jovanović: Jedan slikar, 12 fotografa – 24 umetnička dela” u Muzeju grada Beograda!

2780
0

Muzej grada Beograda i Color Media Communications predstavljaju izložbu “Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela”.

Posle izložbi u Galeriji Sava Šumanović u Šidu i Galeriji Milan Konjović u Somboru, juče je, u Muzeju grada Beograda, u Resavskoj ulici u Beogradu, svečano otvorena izložba radova naših najpoznatijih fotografa koji su svojevrsni “citati” ulja na platnu čuvenog Paje Jovanovića.

Na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili: Duška Jovanić, autorka izložbe, Robert Čoban, direktor Color Press Grupe, Jelena Medaković, direktorica Muzeja grada Beograda i Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija.

Izložba “Jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetničkih dela” koncipirana je tako da će se odabrana ulja na platnu Paje Jovanovića nalaziti na zidovima Muzeja grada, a fotografije inspirisane njima – na štafelajima ispred njegovih slika.

Pozivu Color Media Communications odazvali su se: Nebojša Babić, Miša Obradović, Monika Pavlović, Miloš Nadaždin, Jelena Jovanov, Sever Zolak, Marko Krunić, Braca Nadeždić, Vladimir Milivojević Boogie, Vukica Mikača, Radivoj Hadžić i Jaroslav Pap.

Iako se većina fotografa odlučila za portrete (u ulozi modela našli su se princeza Danica Karađorđević, Jelena Janković, Veselin Jevrosimović, Slobodan Antonić, Ašok Murti), bilo je i onih koji su izazov pronašli u “mrtvoj prirodi” velikog slikara, dok se najzahtevnijeg zadatka, kultne slike “Seoba Srba” prihvatio poznati street fotograf Vladimir Milivojević Boogie. Stručni konsultant izložbe je Igor Todorović, a kostimograf Dragana Ognjenović.

U toku trajanja izložbe organizatori su predvideli i nekoliko interesantnih predavanja u okviru kojih će umetnost Paje Jovanovića sa različitih aspekata predstaviti Predrag Marković, Dušan Babac, Stefan Žarić i Igor Todorović. O pratećem programu izložbe više detalja možete saznati na sledećem linku: http://communications.rs/pajajovanovic/

Podsećamo sve posetioce izložbe da je kompanija Telenor spremila aktivaciju za naše čitaoce i sve posetioce koji uslikaju fotografiju iz svog ugla na izložbi “Paja Jovanović: jedan slikar, 12 fotografa, 24 umetnička dela” u Muzeju grada u periodu od 15. do 28. oktobra i fotografiju objave na svom Facebook ili Instagram profilu (otključanom nalogu) i prikažu nam na ovaj način kako oni zamišljaju umetnost uz obavezno korišćenje tagova: #mojugao , #zamisliumetnost i #pajajovanovic

Ulaznice za zatvaranje izložbe odnosno party “Artisti i modeli” dobiće odabranih 10 korisnika Facebooka i 10 korisnika Instagrama (uslov da imaju otključan profil) koji će biti u prilici da prisustvuju ovom druženju i razgovaraju sa fotografima i modelima koji su učestvovali u kreiranju izložbe. Proglašenje pobednika biće 28. oktobra u 12 sati.

Svi zainteresovani izložbu će moći da pogledaju do 29. oktobra u prostorijama Muzeja grada Beograda, Resavska 40-b.